- jaguars, miehet

SUNNUNTAIN ENNAKKO: JAGUARS vs GOATS II

Round 1

Jaguarsin ja Goatsin ensimmäinen kohtaaminen oli todellinen thrilleri. Goats siirtyi ottelun alussa 400-päisen kotiyleisönsä riemuksi ottelussa 7-0 johtoon. Jaguars tuli tasoihin QB Mathias Suutarin omalla juoksulla, mutta joutui etenkin Suutarin loukkaantumisen jälkeen vaikeuksiin Kokkolan puolustusta vastaan. Kulmapuolustajat Toni Siironen ja Joel Huopana pystyivät pitämään Jaguarsin isot heittopelit pimennossa ja tukimiesosaston Marco Koivumäki-Oskari FinneTauno MalinenTuomas Kirvesmäki iskivät vauhdilla Jaguarsin juoksuvoittoista hyökkäystä vastaan.

Vahva puolustus ja Akseli Syrjäsen palauttama rähmäys toi Jaguarsille voiton joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

Vaikeuksissa oli kuitenkin myös Goats-hyökkäys, joka ei enää löytänyt avaimia Jaguarsin puolustusta vastaan. Ottelun ratkaisi puolustuksen puolella pelannut Akseli Syrjänen, joka palautti Kokkolan rähmäämän pallon maaliin ja siirsi Jyväskylän 7-13 johtoon. Loistavien puolustuksen otteiden ansioista tuo johto myös piti ottelun päätösvihellykseen asti.

Vuohien esitykset ailahdelleet

Goatsin puolustus pelaa siis parhaimmillaan todella vahvasti. Lohkon kärkipaikalla komeilevaa Oulu Northern Lightsia Goats piti pitkään nollilla. Oulu taisteli ottelun avaustouchdownin Kokkolaa vastaan vasta ensimmäisen jakson viime sekunneilla. Toisella puoliajalla Northern Lightsin ketsuppipullo kuitenkin aukesi ja oululaiset vyöryivät lopulta 0-40 voittoon. Useampi pistesuoritus ottelussa meni kuitenkin enemmän Kokkolan lentopotkujoukkueen ja hyökkäyksen kuin puolustuksen piikkiin. Yllättäen Goats oli kuitenkin vaikeuksissa myös Toni Bärlundin valmentaman Kiuruvesi Farmersin kanssa, joka kykeni välttämään vuohia vastaan pallonmenetykset ja iskemään tulostaululle peräti 26 pistettä.

Puolustusta suuremmat murheet Goatsilla on kauden aikana ollut hyökkäyksessä. Joukkueelta löytyy keskushyökkääjän tontilta useita kelpo juoksijoita, mutta jatkuvan heittouhkan puuttuessa tilaa heidän juoksuilleen ei ole yhden runningbackin muodostelmista löytynyt. Goats-pelinrakentaja Veikko Laitinen on pelannut kohtalaisen “konservatiivista” peliä. Syötönkatkoilta on vältytty, mutta toisaalta jatkuvia peräkkäisten onnistumisten sarjoja tai isoja pelejä ei ole kertynyt roppakaupalla. Laitahyökkääjäosastolla Goatsin vaarallisin ase on ollut numerolla 81 pelaava Rasmus Kuivanto, jolta löytyy sekä ulottuvuutta että nopeutta. Kuivannon vauhtia on nähty lisäksi vuohien potkujen palautuksissa. Goatsin ja Jaguarsin edellisessä kohtaamisessa nähtiin huikea tilanne, kun Kuivanto palautti palloa vauhdilla, mutta ei pystynyt ohittamaan Syrjästä. Tsekkaa alta Cecilia Warghin ottama huikea kuvapari tilanteesta:

What about Jags?

Jaguarsin voittosarakkeeseen on ehtinyt kertyä kolme voittoa sekä yksi kahdeksan pisteen tappio lohkokärki Oulua vastaan.

Voitoista on kiittäminen etenkin joukkueen puolustusta, joka on paitsi pitänyt vastustajien hyökkäykset kursissa, myös pystynyt rokottamaan vastustajia touchdowneilla. Sunnuntain otteluun puolustuksen keskustassa ahkeroineet Juuso Kivimurto ja Henry Lehtonen saavat kavereikseen Seinäjoki Crocodilesilta viime kaudella Jyväskylässä pelanneen Miguel Mäkisen sekä Mikael Kuusiston. Keskustasta juokseminen tuskin helpottuu näiden lisäysten myötä, joten Jaguarsin takakenttä päässee taistelemaan Saarijärven ilmatilan herruudesta Goats-laitahyökkääjien kanssa.

Farmisopimus mahdollistaa syksyllä Jyväskylästä Crocodilesiin opintojensa perässä siirtyneen Miguel Mäkinen pelaamisen tutussa Jaguars-paidassa sunnuntaina.

Hyökkäyksen puolella Jaguars lähtee sunnuntaina liikenteeseen varsin eri näköisellä miehityksellä kuin edellisellä kerralla Kokkolaa vastaan. Mikael Taivassalon, Kaapo Peurakummun ja Veeti Vehkalan myötä aseita toimivaan heittopeliin on nyt enemmän kuin joukkueiden viime kohtaamisessa. Kolmikko oli Jaguarsin mukana jo Veljmiehiä vastassa, mutta sateinen keli vaikutti tuolloin peliin merkittävästi etenkin ottelun ensimmäisellä puoliajalla. Seinäjoen kuorma tuo hyökkäyksen avuksi jo useammassa Jyväskylän ottelussa pelanneen guardin Arttu Kortesniemen sekä Jagursin edellisessäkin Goats-matsissa pelanneen fullback Timi Hietalan.

Suurin kysymysmerkki sään lisäksi Jaguarsin miehistössä ja iskukyvyssä on Jyväskylän omien U17-juniorien osallistumisessa. Jaguarsin ja Crocodilesin U17-yhteisjoukkue Dragons kohtaa nimittäin lauantai-illalla Roostersin Helsingissä. Dragonsin päävastustajiin kuuluvan Roostersin kohtaaminen sekä matkustaminen yötä myöten takaisin Keski-Suomeen voivat vaikuttaa siihen kuinka monta ja fressiä nuorukaisia miesten joukkueella on Goatsia vastaan käytössä. Hyvä puoli tässä yhtälössä on se, että miesten ottelun kick off on sunnuntaina vasta kello 17.00.

K-Supermarket Minttu tarjoaa tapahtumaan vapaan pääsyn. Tervetuloa!

JAGUARS-PISTEPÖRSSI:

Heitetyt:
Mikael Taivassalo 18p
Emil Mannermaa 18p

Kiinniotetut:
Kaapo Peurakumpu 18p
Aleksi Hirvonen 12p
Akseli Syrjänen 6p

Juostut:
Saulus Vanhatalo 6p
Mathias Suutari 6p

Puolustus:
Juho Ylönen 6p
Akseli Syrjänen 6p
Joni Pyöriä 6p

Potkitut:
Akseli Syrjänen 8p
Mathias Suutari 1p

Kaikki yhteensä:
Akseli Syrjänen 20p
Kaapo Peurakumpu 18p
(Mikael Taivassalo 18p)
(Emil Mannermaa 18p)
Aleksi Hirvonen 12p
Mathias Suutari 7p
Saulus Vanhatalo 6p
Juho Ylönen 6p
Joni Pyöriä 6p