- jaguars, naiset

Kauden viimeinen runkosarjaottelu: Jaguars – Royals

Jaguars-naiset saavat kauden viimeisessä runkosarjaottelussa sunnuntaina 8.8. vastaansa Wasa Royalsin. Kotiottelu pelataan poikkeuksellisesti Saarijärvellä osana Saarijärvi Superbowl -tapahtumaa.

Seinäjoki Crocodilesin vetäydyttyä sarjasta kesken kauden, on Royals pudonnut Jaguarsin seuraksi sarjataulukon häntäpäähän. Tilastojen valossa Royalsilla on kuitenkin Jaguarsia paremmat lähtöasetelmat ottelun voittoon: joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Vaasan hyväksi reippain voittolukemin 49 – 0 (35 – 0).

© Niko Perälä

Kummankin joukkueen ovi välieräpaikkaan on jo sulkeutunut. Jaguarsin hyökkäyksen koordinaattorit Mathias Suutari ja Akseli Syrjänen ennustavat, että tästä syystä ottelussa voi tapahtua mitä vaan: 

“Kauden viimeinen matsi. Laitetaan kaikki peliin ja jätetään kaikille kentälle – mitä vaan voi tapahtua. Haluamme nostaa esille erityisesti kauden rookiet; suurta kehitystä on tapahtunut ja potentiaalia löytyy. Kunhan saadaan hyvä ja kokonainen treeniviikko alle, latauduttua peliin ja Jaguarsille onnistumisia heti alusta alkaen, on pelaamisesta tulossa hauskaa ja jännittävää.”

Yksi Jaguarsin rookieista on numerolla #31 pelaava Mimmi Huuska. Sekä hyökkäyksen että puolustuksen puolella ahkeroinut Huuska kommentoi kuluneen kauden tunnelmia sekä fiiliksiä viimeiseen otteluun seuraavasti: 

“Ensimmäinen pelikausi on opettanut paljon. Jokaisissa treeneissä ja jokaisessa pelissä on oppinut uutta, niin valmentajilta, joukkuekavereilta kuin vastustajiltakin. Kesään on mahtunut pelejä edeltävää extrajännitystä, onnistumisen ja epäonnistumisen tunteita, toivottavasti myös pieniä kehitysaskelia. 

Sunnuntaina lähdetään pelaamaan kauden paras peli, jonka jälkeen on hyvä jäädä off-seasonille, motivoituneena kehittymään ensi kautta varten!”

Huuska taklaamassa Royalsin #19 Rosa Kyrönlahtea © Niko Perälä

Royals kommentoi: “Keskeltä tullaan ja lujaa”

Wasa Royalsin valmennus odottaa treenien perusteella otteluun vahvaa panosta joukkueen tight end -kolmikolta #44 Riikka Näsiltä, #48 Johanna Filppulalta ja #90 Mira Syrjämäeltä. 

“Jyväskylän puolustus varmaan tietää, että keskeltä tullaan ja lujaa, mutta meidän running back -kuusikko on valmiina. Lisäksi hyökkäyksen linjasta kannattaa ehdottomasti seurata upeilla suorituksilla jatkuvasti hämmästyttävää #68 Salla Jaakkosta ja kick out-blokki spesialistia #75 Julia Saarista.

Vaasan valmennus haluaa antaa maininnan myös joukkueen koko takapuolustukselle, joka on tällä kaudella ottanut jo seitsemän syötönkatkoa ja peittänyt neljä rähmäystä.

“Takakentän #24 Mirella Holm on pelannut niin hyvin, ettei hänen puolelle ole paljoa palloa heitetty. Numerolla #99 pelaava Satu Lampela taas on kuin kotonaan fyysisessä väännössä linjan lähellä ja pelaa kuin viides linjapelaaja.”

Saarijärvi Superbowl -tapahtumaan vapaa sisäänpääsy

Tervetuloa kannustamaan petolaumaa kauden viimeiseen otteluun Saarijärven keskuskentälle sunnuntaina 8.8. klo 13. Naisten peliä seuraa Jyväskylän miesten taisto Karleby Goatseja vastaan klo 17. K-supermarket Minttu tarjoaa ottelutapahtumaan vapaan sisäänpääsyn.