- Ajankohtaista, jaguars, nuoret

U17 voittoon avauksessaan

Jyväskylän ja Seinäjoen U17-yhteisjoukkue Dragons avasi kautensa 17-14 voitolla Tampere Saintsin alla pelaavaa Red Angelsia vastaan. Vierasjoukkueessa pelaa junioreita myös Hyvinkää Falconsin ja Pori Bearsin junioreista. Otteluun alussa Dragons eteni lähinnä Arttu Aallon heitoilla ja Angels juoksemalla. Kotijoukkue teki ensimmäisen maalin vasta ensimmäisen neljänneksen viimeisellä pelillä, kun keskushyökkääjä Samu Hautala juoksi lyhyen juoksun sisään. Maalia edelsi Saulus Vanhatalon komea, lähes 40:n jaardin juoksu, mikä toi pallon Angelsin viiden jaardin linjalle. Lsäpiste epäonnistui, joten toiselle neljännekselle siirryttiin 6-0 lukemissa.

Toisen neljänneksen puolivälissä Aalto löysi lyhyellä heittopelillä laitahyökkäjä Santtu Salmen, joka karkasi puolustajalta ja vei pallon aina vierasjoukkueen viiden jaardin linjalle, mistä RB Hautala teki illan toisen maalinsa juoksupelillä. Lisäpisteen Dragons pelasi onnistuneesti ja näin tilanne oli 14-0.

Angels ryhdistäytyi tauolla

Toiselle jaksolle kentälle marssi selvästi ryhdistäytynyt vierasjoukkue. Myös joukkueiden fyysinen ero alkoi näkyä. Dragonsin joukkueessa on vain viisi 03 syntynyttä pelaajaa. Angelsin juoksupeli alkoi toimia paremmin, ja kun juoksua oli syötetty tarpeeksi QB Tuukka Lammi heitti komean heiton laitahyökkääjä Eero Kauhaselle joka kavensi ottelun. Lisäpisteet enkelit pelasivat ja tulostaululle päivittyivät 14-8 lukemat.

Kotijoukkueen vastaus tuli seuraavalla hyökkäysvuorolla jossa”Eezi” Mäki-Maunus näytti osaamistaan potkaisijana ja siirti Dragonsin 17-8 johtoon. Hyökkäysvuorossa nähtiin kaksi komeaa kiinniottoa, kun Jerry Landen ja Santtu Salmi ottivat tärkeät kiinniotot aivan maanrajasta.

Ottelun loppua kohden Dragons-hyökkäys väsyi eikä onnistunut pysymään kentällä pitkiä vuoroja. Puolustus piti joukkuetta pystyssä mm. Tuomas Järvenpään säkityksellä sekä Sebastian Ahosen ja Joona Sarvikkaan syötönkatkoilla.

Noin minuutti ennen ottelun loppua Lammi – Kauhanen kavensi tilanteen vielä 17-14 lukemiin, mutta ei sitä lähemmäksi. Näin Dragons nappasi voiton avauksestaan potkumaalin erolla.

Valmennukseen kuuluva Reo Landen kommentoi etenkin jyväskyläläisten suorituksia pelin jälkeen.

-Kauttaaltaan esitys oli superlatiivinen. Peliaikaa saivat lähes kaikki. Pelin tiukkuus aiheutti sen, että aivan kaikkia voitu kierrätää kentällä niin kuin oltaisiin haluttu. Voiton arvoa nostaa että Tampereen joukkue oli ikärakenteeltaan huomattavasti vanhempi.

Tsekkaa lisää matsista Crocodilesin Greenzonesta: