- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Oulu vahvempi kauden avauksessa

Kauden ensimmäinen ottelu alkoi Jaguarsin hyökkäysvuorolla. Onni Pulkkisen juoksut ja Akseli Syrjäsen heittokäsi veivät keskisuomalaiset oululaisten päätyyn. Kesän avaustouchdown nähtiin, kun Syrjäsen käsi tavoitti maalialueelta Kristian Luukkosen. Syrjänen potkaisi myös lisäpisteen sisään ja Jaguars siirtyi ottelussa 0-7 johtoon.

Oulun hyökkäys aloitti ottelun Kotajärven komennossa ja jauhoi Jaguarsia vastaan oletetusti vahvaa juoksupeliä. Kotijoukkueen ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi rähmäykseen. Jaguars-hyökkäys ei kuitenkaan onnistunut seuraavalla draivilla saamaan uusia yrityksiä. Näin Oulu sai nopeasti uuden mahdollisuuden ja pystyi tällä kertaa tasoittamaan ottelun Tommi Purasen maalilla.

Myös seuraava Jaguars-draivi päättyi ennen aikojaan, kun Jesse Juusola nappasi syötönkatkon. Tämän jälkeisellä vuorolla Oulu onnistui kuljettamaan pallon Jaguarsin maalin lähelle, josta pelinrakentajan saappaisiin hypännyt Othman Al-Kubaisi juoksi kotijoukkueelle toisen touchdownin.

Kahden lyhyen draivin jälkeen keskisuomalaiset saivat hyökkäyksensä jälleen urilleen, mutta touchdownin sijaan draivi pysähtyi Oulun maalialueen tuntumaan minuutti ennen puoliajan loppua. Tauolle mentiin kotijoukkueen 13-7 johdossa.

Ottelu ratkesi kolmannella neljänneksellä

Revontulet saivat ensimmäisenä pallon ja pystyivät kasvattamaan johtoaan 19-7 lukemiin Patrick Moilasen juoksulla.

Jyväskylän hyökkäys näytti toimivan, mutta sitten pallo pomppasi kohtalokkaasti laiturin käsistä suoraan Lightsin syötönkatkoksi. Northern Lights rankaisi tästä ja peitti touchdownin jälkeen vielä lyhyen aloituspotkun ja iski tämän jälkeen komealla heittopelillä naulan Jaguarsin arkkuun.

Keskisuomalaiset kavensivat vielä Syrjäsen omalla juoksulla tilanteeksi 32-13. Tämän jälkeen Jyväskylä haki kavennusta vielä riskeillä, mutta ne eivät tällä kertaa kääntyneet Jaguarsin eduksi. Kotijoukkue kainosteli vielä lukemia kahdella touchdownilla ja voitti ottelun 45-13.

Northern Lights palkitsi Jaguarsin parhaana pelaajana quarterback Syrjäsen. Joukkueen sisäinen seriffin tähti meni yli 100 jaardia ottelussa juosseelle Onni Pulkkiselle.


Etenkin ensimmäisen puoliajan ottelu oli rumista loppulukemista huolimatta hyvin tasainen. Kolmannen neljänneksen pallonmenetykset ja Oulun toisen puoliajan vahva juoksupeli käänsivät kuitenkin ottelun lopulta selkeästi Lightsille. Päävalmentaja Jussi Kangas kommentoi ottelua seuraavasti:

  • -Hyvä ensimmäinen puoliaika pelillisesti. Toisella puoliajalla hävittiin kaksinkamppailuissa. Numerot ovat isot, mutta eivät kerro aivan kaikkea. Muutaman pudotettu pallo, kun olisi jäänyt käsiin oltaisiin nähty loppuun asti tiukka kamppailu. Täytyy myös muistaa, että meillä oli useita pelaajia, jotka pelasivat nyt ensi kertaa miesten jenkkifutista.

Jaguarsin kausi jatkuu viikon päästä lauantaina Viitaniemessä kotiavauksella Lahti Panthersia vastaan.

  • -Kauden tuleviin otteluihin lähdetään parantamaan taklauspeliä ja karsimaan yksinkertaisia virheitä pois. Kun näitä saadaan paremmalle tolalle, tästä tulee vielä hyvä, Kangas kertoo.

Tsekkaa myös Oulu Northern Lightsin tekemä Jussi Kankaan videohaastattelu: