- Ajankohtaista, jaguars, miehet

SU 11.8. JAGUARS – NORDMEN KLO 17.15

Nordmenin edeltäjä Rovaniemi Arctic Circle Starts perustettiin jo vuonna 1990. Vuonna 1995 ACS voitti ykkösdivisioonan mestaruuden ja nousi Vaahteraliigaan, jossa se pelasi vuoteen 2000 asti, saaliinaan mm. kaksi SM-pronssia vuosilta -98 ja -99. Vaahteravuosien jälkeen ACS jatkoi pienen tauon jälkeen toimintaansa uudelleen, mutta 2006 historian kirjat sulkeutuivat lopullisesti Arctic Circle Starsin osalta. Vuonna 2013 jenkkifutis palasi Pohjoiseen Rovaniemi Nordmenin synnyttyä. Nordmen osallistui 2014 turnausmuotoiseen 7 vs 7- divisioonaan ja 2015 – 2018 kolmosdivisioonaan.

#1 Rafael Pinedan antama panos Nordmenin pelaamiseen on ollut suuri niin valmentajana kuin pelaajana. Kuva: Asko Leskinen

Merkittävä lisäboost seuralle ja etenkin sen miesten joukkueelle tapahtui kaudelle 2017, kun Butchersissa ja 69ersissa Vaahteraliigaa ja Helsinki Wolverinesissa ykkösdivisioonaa tukimiehenä pelannut Rafael Pineda liittyi rovaniemeläisten valmennustiimin. Pineda on luotsannut Nordmenista hyvin toimivan yksikön, jolta löytyy paljon eri aseita niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Kauden 2018 Pinedan katsottiin eläneen Suomessa jo riittävän kauan muunkin, kuin jenkkifutiksen vuoksi, eikä häntä pidetä enää import-pelaajana. Näin ollen hän saa edustaa joukkuettaan myös sivurajojen sisäpuolella ja hän pelaa ykköspelipaikkansa (tukimies) lisäksi joukkueen pelinrakentajana.

Pinedan ja Alfonso Ikäheimon yhteistyö on tuottanut vastustajille hankaluuksia. Kuva: Asko Leskinen.

Vaikka Pineda ei ole hyökkäyksessä Vaahteraliigatasoinen import, hänen vahva heittokätensä haasta vastustajien takakentän aivan eri syvyyksiin asti, kuin sarjan muut quarterbackit. Yhteistyö etenkin pitkän Alfoso Ikäheimon kanssa on ollut myrkkyä vastustajille. Kauden 2018 kolmosdivisioonan Nordmen voitti puhtaalla pelillä. Yhdeksässä ottelussa syntyi 298 tehtyä ja 81 päästettyä pistettä. Tämän vuoden kakkosdivisioonassa tahti on jatkunut vahvana. Viidessä ottelussa joukkue on tehnyt 190 pistettä ja päästänyt 31. Joukkueen voittoputki on nyt 14 ottelun mittainen, mutta….

SE KATKAISTAAN NYT!

Jaguars matkasi kauden avaukseen Rovaniemelle pitkän matkan. Jyväskylä oli tehdä ottelun alussa touchdownin, mutta ampui itseään jalkaan turhilla “väärä muodostelma”-rangaistuksilla. Hyökkäyksessä Jaguarsin laitahyökkääjät pystyivät myös haastamaan Nordmenin takakentän koko ottelun ajan. Nyt vieraspeliin matkaaminen on Nordmenin, ei Jaguarsin selässä ja omaa peliään parantamalla Jyväskylä kykenee varmasti parempaan kuin “Rollossa” kauden avauksessa.

Handling the pressure

Jyväskylän hyökkäyksen suurimpana haasteena tulee olemaan Nordmenin puolustuksen linjan ja Pinedan johtamien tukimiesten antaman paineen ja blitzien alta pois pääseminen. Rovaniemellä sitä päädyttiin yrittämään pääosin pelinrakentajana pelanneen Akseli Syrjäsen jaloilla, mutta tulevaa kotiottelua varten keskisuomalaisten tulee kehittää toisenlaiset lääkkeet pelinrakentaja Toni Bärlundin suojeluun sekä pallosta riittävän nopeasti eroon pääsemiseen. Mikäli nämä kaksi asiaa onnistuu, tulee Nordmenin puolustuksen elämästä juuri niin vaikeaa kuin Jaguars toivoo. Laitahyökkääjistössä Jaguars tarvitsee parhaan mahdollisen päivän etenkin nuorten EM-kisoihin matkaavalta Kaapo Peurakummulta sekä loistavasti otteitaan parantaneelta Kalle Leppäseltä.

WR – Kalle Leppänen (kuva: Hilarious Hobbit)

Ultimate test for defencive backfield

Jos Rovaniemen heittohyökkäys on ollut sarjan paras – niin on ollut myös Jaguarsin heittopuolustus. Neljän matsin saldona on kymmenen syötönkatkoa ja tukku komeita maahanlyöntejä sekä oikea-aikaisia iskuja pallon vastaanottoa yrittäneisiin laitahyökkääjiin.

Sunnuntaina 11.8. luvassa takakenttä joutuu kuitenkin todelliseen testiin, sillä Pinedan heittokäsi pakottaa takakentän nelikon (Luukkonen, Suutari, Talvi, Liikamaa) varjelemaan kentän pinta-alaa yli 100% enemmän kuin esimerkiksi Oulu Northern Lightsia vastaan. Sisempänä laitahyökkääjänä pelaava Ikäheimo tulee olemaan kaksinkamppailuissa varmasti vaikea voitettava ja takapuolustajat Kristian Luukkonen ja Mathias Suutari saavat virittää häntä vastaan koneensa äärimmilleen.

Osta liput ennakkoon!

Viitaniemeen on valmistumassa uusi katettu katsomo. Työ on kuitenkin vielä kesken, jonka vuoksi katsomotilaa on rajoitetusti. Ostamalla normaalihintaisen lipun ennakkoon varmistat pääsysi kioskin puoleiseen “pääkatsomoon”.

Mikäli pääkatsomo myydään täyteen etukäteen, erityisryhmien ennakkoliput sekä portilta myytävät liput oikeuttavat pääsyyn Aatoksenkadun puoleiseen lankkupenkki-katsomoon.

Hinnat:

Normaalihintainen ennakkolippu: 6 euroa (osta ennakkoon ja varmista pääsysi pääkatsomoon)

-Normaalihintainen lippu portilta: 10 euroa

Opiskelijat, eläkeläiset ennakkolippu 4 euroa

-Opiskelijat, eläkeläiset portilta 5 euroa

Koulujen alkamisen kunniaksi kaikki peruskoululaiset ja toisen asteen oppilaat pääsevät matsiin ilmaiseksi sisään!

-Alle 7-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa