- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Around the Ironbowl

Juhannustauko on lusittu ja Rautasarjassa pelataan jälleen viikonloppuna mielenkiintoinen kierros.

Jaguars kohtaa lauantaina Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet, jonka nuori joukkue on aloittanut kauden kahdella tappiolla. Tuon ottelun ennakon voit lukea sen omasta artikkelista.

Samaisena lauantaina lohkon ennakkosuosikin paikan kahdella voitolla ansainnut Rovaniemi Nordmen isännöi Hyvinkää Falconsia, joka avasi kautensa 26-6 kotivoitolla Oulu Northern Lightsista. Mikäli vahvana kotijoukkueena tunnettu Nordmen ei anna yllättää itseään, on Jaguarsin ensimmäisessä kotiottelussa 13.7. Falconsia vastaan pelissä todennäköisesti tukeva kiinnitys lohkon kakkossijaan ja Rovaniemen ykköshaastajan rooliin. Ennen kotiavausta Jaguars matkaa kuitenkin Kuopion lisäksi vielä Ouluun, jossa monipuolista juoksupeliä pelaava Northern Lights pitää saada kuriin. Falconsin ja Northern Lightsin välinen ero löytyi pitkälti heittohyökkäämisestä: Falcons pystyi iskemään oululaisia vastaan heitoilla varsinkin ensimmäisellä puoliajalla. Lohkon keskisuomalaisesta vinkkelistä tehty spekulativiinen “Power ranking” muotoutuu täten logojen mukaiseen järjestykseen.

Etelän lohkossa voimasuhteet elävät

Etelä-Suomen lohkossa Porvoon Butchersin kakkosjoukkue Teurastajat sekä Helsinki Wolverinesin kakkosjoukkue Wolverines Blue ovat saaneet alkukauden otteluihin apuja myös Vaahteraliigamiehistöstä. Sisäisten siirtojen deadline aikuisten osalta on tällä kaudella 29.7. joten viimeistään kahden viimeisen kierroksen ajan myös nämä “kakkosjoukkueet” joutuvat pelaamaan ilman pelituntumaa hakevia liigamiehiä. Butchersin osalta nuorten U20-sarja päättyi jo, joten nuorten otteluiden päällekäisyyksien vuoksi kahdella voitolla kauden aloittaneiden Teurastajien ei tarvitse enää lainata vahvituksia edustusjoukkueeltaan. Ahmojen osalta U20-sarja sen sijaan jatkuu vielä kierroksen tai kaksi. Näin ollen Wolverinesin pelinrakentajana saattaa Arno Murtoniemen sijaan Mayhemia ja TAFTia vastaan pelata esimerkiksi Jabari Harris tai Oskar Drockila. Tulevana sunnuntaina pelattavaan Wolverines Blue – Rusko Mayhem-otteluun veikkauksena siis kotivoitto.

Toinen Etelän ottelu on mielenkiintoinen. Nuori Vantaa TAFT:n joukkue kohtaa siinä Mayhemille ja Wolverinesille tappiot kärsineen BULLS:n, joka koostuu Sipoo Bulldogsin ja Lahti Panthersin pelaajista. Tuo välien selvittely antaa hyviä vertailukohtia BULLS:n, TAFT ja Mayhemin keskinäisistä voimasuhteista, sillä BULLS:n ja Mayhemin keskinäinen kohtaaminen oli todella tasainen ja päättyi ruskolaisten 6-0 voittoon vasta jatkoajan jälkeen. Tämä kolmikko vahvistunee loppukaudesta myös suhteessa Ahmoihin ja Teurastajiin, kun “Vaahteramäen Eemelit” keskittyvät liigan ratkaisupeleihin. Tällä hetkellä Power rankin menee kuitenkin vielä näiden komennossa.

  • Artikkelikuvan alkuperäinen versio poimittu Rautamalja -Facebook-sivulta