- Ajankohtaista, miehet

Jaguarsin miehille avausvoitto!

Jaguarsin miehet matkasivat lauantaina Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiesten vieraiksi. Linjamiehet Kalle Lahtinen ja Tatu Tuominen puuttuivat matkasta siviilielämän esteiden vuoksi ja kun Joonas Rautiainen ja Jarno Kelander eivät saaneet vielä lääkäriltä pelilupaa, lähdettiin matsiin varsin kapealla linjamiehistöllä. Steelers Veljmiehet olivat puolestaan vahvistaneet rivejänsä muutamilla konkareilla, kuten quarterbackina pelanneella Mikko Soinisen.

Mikko Soininen johti kuopiolaisten hyökkäystä. Kuva: Jari Turunen

Ottelu alkoi Jaguarsin hyökkäysvuorolla ja lähti käyntiin lupaavan oloisesti. Tämän jälkeen kuopiolaisten Jaguaarikasvatti Heikki Lukkarinen kuitenkin katkaisi pelinrakentajana pelanneen Toni Bärlundin heiton ja palautti sen lähes jyväskyläläisten maaliin asti. Savolaiset pidettiin kuitenkin poissa maalialueelta Kristian Luukkosen syötönkatkon ansiosta. Keskisuomalaisten hyökkäyksen lähtiessä liikenteeseen ahtaista asemista oman maalialueen tuntumasta, muodostui ensimmäinen neljännes taisteluksi kenttäasemista, jossa Jyväskylän puolustus piti joukkuetta pystyssä komeilla suorituksilla, kuten Mathias Suutarin syötönkatkolla.

Puoliajan lopussa Jaguars alkoi saada palasia kohdalleen myös hyökkäyksen puolella ja siirtyi 6-0 johtoon Bärlundin heittäessä pallon Kaapo Peurakummulle, joka tehtaili kauden kolmannen touchdowninsa.

Toni Bärlundin (kuvassa) heitto ja Kaapo Peurakummun koppi vievät Jaguarsin 6-0 johtoon. Kuva: Jari Turunen

Ennen puoliaikaa tapahtui lyhyessä ajassa vielä paljon. Ensin Kristian Luukkonen ja Henri Talvi peittivät Steelersin rähmäämän aloituspotkun, jonka jälkeen molemmat hyökkäykset heittivät pallon kertaalleen vastustajan käsiin. Jyväskyläläisistä interin nappasi Juuso Koskinen. Katkon jälkeen Jaguars pääsi vielä lähelle Kuopion maalia parilla juokuspelillä ja Peurakummun pitkällä kopilla, mutta pelikello kului loppuun ennen kuin Jyväskylä ehti iskeä lisämaaleja.

Toisesta puoliajasta jännäri

Toinen puoliaika alkoi Veljmiesten hyökkäyksellä ja jatkui puolustusten komennossa. Kolmannella neljänneksellä ei täten nähty lisäosumia. Sen sijaan päätösneljänneksen alussa pelinrakentaja Soininen tavoitti Jaguars-takakentältä karanneen Jouni Korhosen, jonka kiinniotto tasoitti ottelun. Steelers pelasi lisäpisteyrityksen onnistuneesti ja siirtyi näin ottelussa 8-6 johtoon.

Veljmiehet siirtyivät ottelussa 6-8 johtoon päätösneljänneksen alussa. Kuva: Jari Turunen

Jaguarsin hyökkäys ei ensin näyttänyt tuottavan tulosta. Veljmiehet sähläsivät kuitenkin lentopotkun palautuksessa ja Jyväskylä pääsi jatkamaan vuoroaan. Pallo saatiin kuopiolaisten päähän, mutta ei maalialueelle asti. Veljmiehet pyrkivät kuluttamaan kelloa pelaten kaksi juoksupeliä, mutta Jaguars puolustus oli paikalla ja esti etenemiset ja katkoivat kellon aikalisiä käyttämällä. Kolmannella yrityksellä Veljmiehet hakivat ratkaisua heitolla, mutta Luukkonen oli eri mieltä napaten syötönkatkolla pallon takaisin Jaguarsille.

Kristian Luukkosen (kuvassa), Mathias Suutarin ja Juuso Koskisen syötönkatkot pitivät Jaguarsin mukana ottelussa. Kuva: Jari Turunen

Tämän jälkeen Jaguarsin ratkaisija löytyi tutusta osoitteesta. Bärlund linkosi pallon Peurakummulle, jonka kiinniotto siirsi Jaguarsin takaisin johtoasemaan 8-12 johtoasemaan. Lisäpistepotku onnisui ja johto kasvoi 8-13 lukemiin.

17-vuotias laitahyökkääjä Kaapo Peurakumpu on tehnyt Jaguarsin alkukauden kaikki neljä touchdownia. Kuva; Jari Turunen

Savolaisille jäi vielä hieman aikaa omaan hyökkäysvuoroon, mutta Luukkonen laittoi stopin niille aikeille ottelun kolmannella syötönkatkollaan. Tämän jälkeen Jaguars-hyökkäykselle riitti kellon loppuun kuluttamiseen kolme polvidownia ja lentopotku.

Voitto irtosi siis puolustuksen loistavilla esityksillä. Hyökkäyksellä päivä ei ollut paras mahdollinen. Etenkin Steelersin puolustuksen linjassa pari kovaa pelaajaa pystyi laittamaan kapuloita Jaguarsin hieman vajaamiehisen hyökkäyksen rattaisiin ja hankaloittamaan etenemistä. Puolustuksessa ja erikoisjoukkueet antoivat kuitenkin tarpeeksi tilaisuuksia mm. viidellä syötönkatkolla ja kahdella pallon riistolla ja lopulta tarvittavat kaksi maalia saatiin taisteltua vaikeuksista huolimatta aikaiseksi.

Seuraavan viikon ottelua varten Jaguarsilla löytyy kuitenkin paljon parannettavaa, etenkin hyökkäyksensä osalta. Monipuolista ja kärsivällistä juoksupeliä jauhavat oululaiset eivät välttämättä tarjoa vierailleen seitsemää pallonmenetystä.