- jaguars, miehet

Elokuun ja runkosarjan numeroita

Jaguars pelasi lauantaina 1.8. kotiottelun Kuopio Steelers Veljmiehiä vastaan. Sateisen sään johdosta Viitaniemen katsomoon kerääntyi alle 100 katsojaa, mutta ottelun live-stream lähetys keräsi komeat 724 katselukertaa. Ottelua ennakoitiin lyhyesti myös Keskisuomalaisessa.

Otteluviikolla julkaistiin ennakkojuttujen lisäksi myös nettiartikkeli Jaguarsin pelaajavalmentaja Mikko Punkarin paluusta kentille kevään syöpäleikkauksen jälkeen.

Facebookin Post reach-lukema oli otteluviikon julkaisujen ympärillä 6800 ja Instagram reach-lukema 1540. Punkarista kertova artikkeli julkaistiin myös Jenkkifutis.fi -sivustolla ja Amerikkkalainen jalkapallo -Facebook-sivulla, missä se keräsi laajasti huomiota. Lisäksi Punkarin omalla LinkedIn-tilillä postaus keräsi 4300 katselukertaa.

Saarijärvi SuperBowl onnistui hienosti

Sunnuntaina 8.8. Saarijärvellä järjestetty ottelutapahtuma sujui hienosti. Naisten ottelu keräsi Saarijärven keskuskentän katsomoon noin 100 katsojaa ja miesten ottelu noin 200 katsojaa. Miesten ottelun livestream keräsi lisäksi Youtubessa 300 katselukertaa.

Saulus Vanhatalo tuulettaa lisäpisteitä. Kuva: Jarkko Pekonen

Muuten tapahtuma näkyi Saarijärvellä etenkin Sampo-lehden kautta, jossa tapahtumasta julkaistiin ennakkojuttu, mainos sekä raportti.

Saarijärven tapahtuman jälkeisenä viikonloppuna Jaguarsin miehet matkasivat Kuopioon, missä joukkue varmisti kauden viidennellä voitolla pudotuspelipaikkansa. Ottelun live-stream keräsi Youtubessa 655 katselukertaa. Lisäksi play off-paikka ja voitto Veljmiehistä huomioitiin Jaguarsin omien kanavien lisäksi ainakin Keskisuomalaisen verkkosivuilla.

Facebookin Post reach-lukema oli näiden otteluiden ympärillä 6000 ja Instagram reach-lukema 1480.

Jaguars tavoitti Youtuben ansiosta aiempaa enemmän

Jaguarsin miesten kotiotteluiden katsojakeskiarvo oli noin 200 henkeä. Lukemaa laski sateinen kotiottelu Veljmiehiä vastaan. Youtuben kautta kotiottelut keräsivät kuitenkin lisäksi keskimäärin 496 katselukertaa. Lisäksi kahdesta vierasottelusta (Oulu, Kuopio) lähetetyt Youtube-streamit keräsivät keskimäärin 923 katselukertaa. Karleby Goatsia vastaan pelatusta vierasottelusta ei lähetetty streamia, mutta paikan päällä katsomossa oli kakkosdivisioonan otteluun komeat 400 henkeä.

Akseli Syrjäsen ja kumppanien taklaukset ovat keränneet Youtubessa mukavasti katselukertoja. Kuva: Jari Turunen

Facebookin Post reach-lukema oli koronan lyhentämän runkosarjan aikana 12730 ja Instagram reach-lukema 2650. Näiden lisäksi Jaguars näkyi kesän aikana Jyväskylän kaupungin somekanavilla ja medianäytöillä, Jenkkifutis.fi -sivustolla ja Amerikkalainen jalkapallo -facebook-sivulla sekä Grifiron.fi -sivustolla.

Sanomalehdistä Jaguars näkyi Keskisuomalaisessa (paperilehden levikki n. 40000) sekä Sampolehdessä (levikki noin 4500).

Youtuben ja Facebookin analytiikan perusteella miesten otteluita ja postauksien seuraajista yli 70% on miehiä. Eniten seuraajia on 25-35 -vuotiaiden ikäryhmässä. Kiinnostusta on myös 18-24 sekä 36-44 -vuotiaiden ryhmissä. Facebook-yleisöstä noin 40% asuu Keski-Suomesta.

Ottelutallenteet

Artikkelin kansikuva: Kimmo Kuisma