- jaguars, miehet

Jaguars varmisti välieräpaikan voitolla Kuopiosta!

Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkue päätti runkosarjansa tiukkaan voittoon Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehiä vastaan.

Ottelun alussa kuopiolaisten sentterin ja pelinrakentaja Topi Survon yhteispeli ei toiminut. Survo joutui juoksemaan päänsä yli lentäneen aloitussyötön kiinni ja heittämään sen sokkona pois. Jaguarsin puolustuksen Juuso Kivimurto oli tilanteessa tarkkana, nappasi pallon syliinsä ja juoksi sen kanssa maaliin asti. Akseli Syrjänen potkaisi touchdownin jälkeen vielä lisäpisteen sisään ja vei Jaguarsin 0-7 johtoon.

Puolustuksen linjamies Juuso Kivimurto vastasi Jaguarsin ensimmäisestä touchdownista. Kuva: Kimmo Kuisma

Myös hyökkäys aloitti terävästi. Pelinrakentaja Mikael Taivassalo toimitti pitkän pallon ensin Mathias Suutarille ja tämän jälkeen Jan Rusilalle, joka vei Jyväskylän 0-13 johtoon. Lisäpistepotku kuitenkin epäonnistui.

Jan Rusila teki Jaguarsin toisen maalin QB Mikael Taivassalon heitosta. Kuva: Kimmo Kuisma

Toisella neljänneksellä peli kuitenkin tasoittui. Veljmiesten puolustus terästäytyi, jonka lisäksi Jaguars-hyökkäys otti pari isoa rangaistusta ja ottelu kääntyi kenttäasemista taisteluksi. Jyväskylän puolustus pelasi kuitenkin edelleen hyvin. Takakentällä Eemeli Tuovinen ja Akseli Syrjänen nappasivat syötönkatkot ja aivan puoliajan lopussa Veljmiesten hyökkäys pysäytettiin maalialueen porteille. Tauolle mentiin Jaguarsin 0-13 johtolukemissa.

Ottelun toinen puoliaika jatkui siitä mihin toisella neljänneksellä jäätiin. Ilman Kaapo Peurakumpua pelanneella Jaguarsin hyökkäyksellä oli vaikeuksia saada uusia yrityksiä kasaan, mutta puolustuksen hyvä peli piti savolaiset aisoissa. Komeimpiin suorituksiin kuuluivat Joni Pyöriän ja Elias Jääskeläisen syötönkatkot.

Tukimies Joni Pyöriä on napannut kolmessa viime ottelussa neljä syötönkatkoa.
Kuva: Jarkko Pekonen

Päätösneljänneksen lopulla Veljmiehet pääsivät Jaguarsin kenttäpäätyyn pitkällä onnistumisella. Syrjäsen taklaus pelasti ensin Jaguarsin maalialueen koskemattomuuden, mutta viimeisellä minuutilla Veljmiehet pystyivät kaventamaan ottelun 6-13 lukemiin pelinrakentaja Survon omalla juoksumaalilla. Maalin jälkeen savolaiset hakivat kahta lisäpistettä, mutta epäonnistuivat yrityksessä.

Kellossa oli aikaa niin vähän, että Kuopion oli yritettävä saada pallo itselleen lyhyellä aloituspotkulla. Potku oli kuitenkin liian lyhyt ja Jaguars sai pallon itselleen. Tämän jälkeen Jyväskylän ei tarvinnut tehdä muuta kuin kuluttaa pelikello loppuun.

Jaguarsin saldo koronan lyhentämästä runkosarjasta oli lopulta 5 voittoa ja yksi tappio. Hyvästä saldosta huolimatta pelit eivät missään tapauksessa olleet Jaguarsin dominointia. Joukkue voitti yli kahdeksalla pisteellä ainoastaan Kiuruvesi Farmersin. Samaten kauden ainut tappio tuli Oululle tiukasti kahdeksalla pisteellä.

Voiton myötä Jaguars jatkaa kakkosdivisioonan välieriin kolmen alkulohkon voittajien kanssa parhaana lohkokakkosena. Välierät pelataan syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Artikkelikuva: Kimmo Kuisma