- Ajankohtaista, miehet, Rookie-tarinat

“Hei älä mieti liikaa. Ihmisiä ne kaikki on”

Joonas Rautiainen aloitti syksyllä 2017 jenkkifutiksen harrastamisen 31-vuotiaana. Aiemmin Joonas oli harrastanut jalkapalloa ja nyrkkeilyä.

-Mietin kotona ittekseni, että nyt pitäs aloittaa uusi harrastus. Aloin nettiä selaileen Jyväskylän harrastemahdollisuuksista ja eteen pärähti JEFU-mainos. Tämän lisäksi muutama tuttu on harrastanut lajia, kuten Jarno Ojansivu, joka alunperin vei minut koko peliä katsomaan. Otin sitten yhteyttä valmentajiin ja he toivottivat tervetulleeksi harjoituksiin

Voihan perhana, mihin sitä taas on itteesä pistämässä ?

-Ennen ensimmäisiä treenejä mietin, että voihan perhana, mihin sitä taas on itteesä pistämässä. Ja kieltämättä jännitti, että mikä mörkölauma sieltä vastaan tulee ja kuinka pärjään, kun olin jonkun aikaa ollut pois liikunnan parista. Jo eka harjoitusten jälkeen tuntui, että viihdyn näiden ihmisten parissa ja että tämä laji voisi minulle sopia.

Laji sopi kuin sopikin ja ensimmäinen kausi sujui Joonakselta hyvin. Hän lähti liikkeelle Piratesin kanssa ja nousi nopeasti edustuksen aloittavaksi pelaajaksi ja pokkasi joukkueen Vuoden tulokas-palkinnon. Rookie-vuoden parhaaksi hetkeksi Joonas nostaa voiton Bouncersista.

Mikä fiilis on nyt toisen kauden lähestyessä?

-Positiivinen, koska on huomannut kehittyneensä ja kunto kasvanut. Sitkeästi kun tekee niin se palkitsee. Myös pelikavereiden saaminen on tärkeä juttu ja toisten kannustamisella on iso merkitys siihen mihin olen itse päässyt.

-Tämän vuoden tavoitteeni on pelata edustuksessa ja kehittää liikuvuutta sekä omia pelitaitoja ja oppia tuntemaan vierustoverini hyvin, koska pelit toimii parhaiten kun pusketaan porukalla.

Entä miten Joonas vastaisi nyt itselleen, joka kysyi mihin sitä on itteensä pistämässä?

– Hei älä mieti liikaa. Ihmisiä ne kaikki on!

-Tätä lajia suosittelen kaikille sitä pohtiville, koska pelissä riittää jännitystä, eikä haasteet lopu. Voit tulla omana itsenäsi ja haastaa itsesi.

  • Artikkelin pääkuva: Hilarious Hobbit