- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars – Falcons LA 13.7. VIITANIEMESSÄ

Jaguarsin alkukauden vierasputki on vihdoin ohi. Takana on kolme tiukkaa ottelua, joista Steelers Veljmiehiä vastaan tuloksena oli maukas voitto, Northern Lightsia vastaan kirvelevä viime hetken tappio ja Rovaniemi Nordmenia vastaan niin ikään tiukka matsi, joka ratkesi rovaniemeläisille viimeisellä neljänneksellä.

Tuleva kotiottelu Falconsia vastaan on pudotuspelipaikkojen kannalta erittäin mielenkiintoinen, sillä joukkueet kohtaavat toisensa vain kerran. Nordmenille hävinnyt, mutta Oulun ja Kuopion tasaisissa matseissa voittanut Falcons omaa nuoren rungon, jota vahvistaa kuitenkin muutama vahva pelaaja kuten Vili Vuorinen sekä veljekset Jyri ja Tero Kontiainen.

Why you have to see this

Selkäranka ja nyrkki

Jaguarsin puolustuspelaaminen on ollut tänä vuonna mahtavaa katsottavaa. Frontti on pelannut agressiivista futista tehden komeita säkityksiä ja taklauksia aloituslinjan takana. Loppuun asti pelaaminen ja kaverin auttaminen taklaustilanteiden päätökseen asti on ollut mahtavalla tasolla. Tuo osa-alue Jesse Ringborgin, Juuso Kivimurron, Tuukka Hietamäen johdolla ollut ahnaasti saalistavan Petoperheen selkäranka ja nyrkki. Oulua vastaan puolustus joutui pelaamaan loukkaantumisten vuoksi vajaamiehisenä, mutta saanee kursittua rivinsä kasaan Falcons-matsin kick offiin mennessä.

Jaguars-puolustus käymässä ahnaasti saaliinsa kimppuun. Kuva: Jari Turunen

Ilmatorjunnan sankarit

Tuota Jaguarsin nyrkkiä vastaan vastustajien ei ole ollut helppoa juosta ja heittoa yrittäessään vastustajien heitot ovat päätyneet puolustuksen toisen huikeasti pelanneen osaston – takakentän käsiin. Kristian Luukkonen ja Mathias Suutari ovat pelannet safetyinä laajalla säteellä ja kulmapuolustajakaksikko Talvi – Liikamaa on toistuvasti voittanut kaksinkamppailuita, kuin pelivuosia olisi takana jo huomattavasti enemmän. Tuloksena alkukauden otteluista on ollut kahdeksan syötönkatkoa ja tukku maahanlyöntejä. Hyvinkää Falconsin nuori pelinrakentaja Oskari Tapola kuritti mm. Northern Lightsin takakenttää isoilla, joten on odotettavissa että myös Jaguarsin heittopuolustusta testataan ainakin ajoittain ja katsojat saavat nähdä komeaa taistelua myös Viitaniemen ilmatilan herruudesta.

Kristian Luukkonen johtaa Jaguarsin syötönkatkotilastoa. Kuva: Jari Turunen

Kaapo Peurakumpu

Jaguarsin 17-vuotta tänä vuonna täyttävä laitahyökkääjä valittin heinä-elokuun vaihteessa pelattiin U19-nuorten EM-kisoihin. Jaguarsin alkukauden kolmessa ottelussa hän on tehnyt jo viisi maalia. Myös Vaahteraliiga tulikaste Tampere Saintsin riveissä on jo takana päin. Akseli Syrjäsen loukkaantumisen myötä Peurakummun merkitys Jaguarsin laitahyökkääjistössä ja heittopelissä korostuu entisestään.

Kaapo Peurakumpu on tehnyt 5 touchdownia 3:ssa ottelussa. Kuva; Jari Turunen

Tuukka Hietamäki

Falconsin kasvatti on ollut Jaguars-puolustuksen tärkeimpiä lukkoja alkukauden otteluissa. Jos loukkaantuminen pitää Eetu Mälkiän poissa kentältä, kasvaa Hietamäen rooli myös hyökkäyksessä voimakkaana pallonkantajana.

Tuukka Hietamäki pelaa lauantaina kasvattajaseuraansa vastaan Kuva: Hyvinkää Falcons

Local veterans

42-vuotias päävalmentaja-pelinrakentaja Toni ”The Tiger” Bärlund on saanut Jaguarsin hyökkäyksen rakennettua niiden elementtien varaan, jotka ovat perinteisesti olleet jyväskyläläisten vahvuuksia. Lyhyt, nopea heittopeli luo pohjan hyökkäyspelille, jota täydentävät vahvat juoksut sekä silloin tällöin kutsuttavat yllättävät pitkät heitot. Loukkaantumisista toipunut Juuso Kivimurto pelaa hirmu kautta ja Piratesissa viime vuoden palloilleet Kalle Lahtinen ja Mikko Punkari näyttävät pysyvän hyvin mukana Rautasarjan taisteluissa.

Alkuperäinen kuva: Jari Turunen

Osta liput ennakkoon

Viitaniemeen on valmistumassa uusi katettu katsomo. Työ on kuitenkin vielä kesken, jonka vuoksi katsomotilaa on rajoitetusti.

Ostamalla normaalihintaisen lipun ennakkoon varmistat pääsysi kioskin puoleiseen “pääkatsomoon”.

Mikäli pääkatsomo myydään täyteen etukäteen, erityisryhmien ennakkoliput sekä portilta myytävät liput oikeuttavat pääsyyn Aatoksenkadun puoleiseen lankkupenkki-katsomoon.

Hinnat:

Normaalihintainen ennakkolippu: 6 euroa (osta ennakkoon ja varmista pääsysi pääkatsomoon)

-Normaalihintainen lippu portilta: 10 euroa

Opiskelijat, koululaiset, eläkeläiset ennakkolippu 4 euroa

-Opiskelijat, koululaiset, eläkeläiset portilta 5 euroa

-Alle 7-vuotiaat maksutta aikuisen seurassa