- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguarsille kirvelevä 20-19 vierastappio

Ottelu Northern Lightsia vastaan alkoi Jaguarsin komennossa. Oulun agressiivinen puolustus jätti aukkoja takakentälle ja Kalle Leppänen sekä Kaapo Peurakumpu tekivät isot maalit Toni Bärlundin heittopeleistä. Noiden suoritusten välissä Jaguarsin Eetu Mälkiä juoksi komean maalin. Myös Oulu onnistui tekemään yhden touchdownin pitkän driven päätteeksi.

Loukkaantumiset sotkivat Jyväskylän pakkaa

Toinen neljännes oli Jaguarsille epäonninen. Akseli Syrjänen, Eetu Mälkiä, Konsta Matikainen ja Jouni Liikamaa loukkaantuivat. Hyökkäyksessä Jaguarsin mahdollisuudet juoksupeliin kapenivat huomattavasti. Puolustuksen puolellakin miehitystä piti muokata melkoisella mielikuvituksella. Esimerkiksi Bärlund sekä laitahyökkääjä Mikko Punkari kävivät pelaamassa tukimiehien tonteilla. Puoliajalle mentiin kuitenkin Jaguars-puolustuksen hyvän taistelun johdosta keskisuomalaisten 6-19 johdossa.

Toinen puoliaika puolustuksen johtamaa selviytymistaistelua

Toisella puoliajalla momentum alkoi kallistua Norhtern Lightsin hyväksi. Joukkue jatkoi vahvaa juoksupeliä ja sai aikaiseksi pitkiä hyökkäysvuoroja ja onnistui kaventamaan ottelun 14-19 lukemiin.

Heitolla Oulun onnistumiset olivat vähissä. Liikamaa ehti napata ennen loukkaantumistaan yhden syötönkatkon ja toisella puoliajalla Mathias Suutari nappasi pallon Jaguarsille. Jyväskylän hyökkäys sai hyvän tilaisuuden voiton varmistamiseen, kun Northern Lightsin aloitussyöttä lensi lentopotkaisijanakin toimineen Joonas Kotajärven yli ja hänet taklattiin syvälle omaan kenttäpäätyyn.

Jyväskylä haki ratkaisua neljällä heittopelillä ja keskisuomalaisten silmälasien läpi katsottuna Peurakumpu nappasikin touchdownin maalialueella. Tuomariston mukaan hän oli kuitenkin sivurajan yli, kun koppi tapahtui.

Lopussa molemmat rähmäsivät dramaattisesti

Oulu sai näin vielä mahdollisuuden hyökkäykseen. Muutaman hyvän juoksupelin jälkeen Northern Lights rähmäsi pallon, jonka Matti Hyvärinen peitti ja hankki Jaguarsille, kun kelossa oli noin 2 ja puoli minuuttia.
Valitettavasti myös Jyväskylälle sattui rähmäys ja Northern Lights hyökkääjät pääsivät takaisin kentälle. Tällöin Oulun Aleksi Statsevich onnistui juoksemaan pallon maalin ja vei Oulun voittoon riittäneeseen 20-19 johtoon. Jyväskylälle jäi kelloon noin puolitoista minuuttia, mutta se ei tällä kertaa riittänyt ja sarjapisteet jäivät näin oululaisille.

– Oltiin valmistauduttu Oulu-peliin hyvin ja pystyttiin toteuttamaan pelisuunnitelmaa hienosti matsin alussa. Loukkaantumisten myötä pelivalikoimamme kapeni hyökkäyksessä melkoisesti ja matsi muuttui puolustuksen käymäksi selviytymistaisteluksi. Jälkeen päin voi jossitella, että neljän heiton sijaan olisimme voineet kuluttaa lopussa vielä enemmän kelloa juosten, mutta jossittelu on turhaa. Tappio kirvelee, mutta olen ylpeä joka jätkän venymisestä hankalassa paikasssa, päävalmentaja Toni Bärlund veti matsia yhteen.

Jaguarsin alkukauden vierasputki on nyt vihdoin ohi ja kausi jatkuu lauantaina 13.7. Viitaniemessä kotiottelulla Hyvinkää Falconsia vastaan. Falcons voitti lauantaina Kuopio Steelers Veljmiehet 13-6. Falcons, Northern Lights, Veljmiehet ja Jaguars ovat pelanneet keskenään tasaisia otteluita, joten myös kotiavauksesta on lupa odottaa tiukkaa ja jännittävää jenkkifutistapahtumaa. Loukkaantuneista Akseli Syrjäsen tilanne näyttää ensimmäisten arvioiden perusteella huonolta. Muiden osalta selvittiin todennäköisesti pienemmillä kolhuilla.