- featured, jaguars, miehet

Viitaniemeen nousee 500-paikkainen katettu katsomo

Jaguarsin kotikentälle Viitaniemeen on nousemassa 500-paikkainen katettu katsomo sekä uusi huoltorakennus.

Taustat

Viitaniemen liikuntapuiston status liikuntapaikkana nousi kohisten 2014, kun kentän tekonurmi uusittiin ja se alkoi palvella toden teolla myös kesälajeja. Tuolloin kentän laidelle rakennettiin myös mm. kuuluttamona ja aitiona seuroja tapahtumissa palveleva rakennus.

Viitaniemi juhlii 2014 Jaguarsin viime hetken touchdownia, jolla Tampere Saints kaatui. Kuva: Ville Alanen

Seuraavan ison syötteen Viitaniemen kehittäminen sai talvella 2016, kun Veikkausliigassa pelannut JJK alkoi kartoittaa kaupungin kanssa vaihtoehtoja Harjun stadionilla 2017 tehdyn remontin ajaksi. Tuolloin ja Hippos-hankkeen yhteydessä kaupunki keräsi palautetta myös Jaguaareilta Viitaniemen olosuhteista. Jaguaarit nosti esille mm. katetun katsomon puuttumisen, yleisön saniteettitilat sekä tapahtumapaikan yleisilmeen, jota kontit, ym. huoltorakennuksen ympärillä olevat pysyviksi jääneet väliaikaisratkaisut heikentävät.

-Vaahteraliiga- ja ykkösdivisioonaseuroille sekä tuomareille 2017 tehdyssä olosuhdekyselyssä Viitaniemi taisi saavuttaa Suomen toiseksi kehnoimman arvosanan, Mikko Punkari muistelee.

Jaguaarit on järjestänyt Viitaniemessä komeita ottelutapahtumia. Kuva: Hilarious Hobbit

Kaupungin päässä Jaguaarien, JPS:n ja muiden seurojen palaute kuitenkin huomioitiin, vaikka samaan aikaan kaupungissa edistettiin mittavaa Hippos2020-hanketta. Loppuvuodesta 2018 kaupunkirakennelautakunta päätti, että liikuntapuistoon rakennetaan uusi katettu katsomo sekä huoltorakennus, joka sisältää mm. uudet pukukoppitilat ja konehallin. Uudistusten myötä myös alueen viihtyvyyttä vähentäneistä tilapäisratkaisuista päästään eroon. Rakennustyöt alkoivat loppukeväästä 2019 katsomon rakentamisella.

-Seuran pidemmän tähtäimen tavoite on päästä pelaamaan jenkkifutista Hippokselle joskus tulevaisuudessa nousevalla katetulla tekonurmistadionilla. Viitaniemen parantuvat olosuhteet luovat kuitenkin seuraaville vuosille mahdollisuuksia ottelutapahtumien kasvattamiseen. Katettu katsomo tuo myös turvaa tapahtumien järjestämiseen ja potentiaalia kasvattaa ennakkolippujen myyntiä, kun jenkkifutiksen ystävien ei tarvitse pelätä tuleeko taivaalta vettä kuin saavista kaataen.

Viitaniemen kohennus jatkuu talvella huoltorakennuksen teolla. Sisätyöt tehdään kevään 2020 aikana, joten ensi kaudella Viitaniemessä pelataan jo komeissa olosuhteissa.

Uusi katsomo valmistuu “vasta” talveksi, joten tämän kesän kotiottelut, kuten sunnuntaina 11.8. klo 17.15 pelattava Jaguars – Nordmen pelataan vielä enemmän tai vähemmän remontin keskellä.

-Kioskin puolella entisessä pääkatsomossa on käytössä vain yksi katsomon osa. Ostamalla ennakkolipun 50 ensimmäisen joukossa voi varmistaa pääsynsä siihen. Tuon katsomon lisäksi käytössä on Aatoksenkadun puoleiset puupenkkikatsomot. Liikuntapalveluiden mukaan koko katsomokapasiteetti on nyt remontin aikana 300 paikkaa, Punkari kertoo.

Lue lisää ja osta liput ennakkoon