- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguars-miesten joukkueen runko kasassa – Kausi alkaa kesäkuussa pitkällä vierasputkella

Jaguarsin miesten joukkue aloitti tällä viikolla ulkoharjoituksensa Palokan liikuntapuistossa. Ensi viikonloppuna joukkue harjoittelee yhdessä Vaahteraliigaan valmistautuvan Tampere Saintsin kanssa ja sunnuntaina 5.5. ykkösdivisioonaan nousseen Mikkeli Bouncersin kanssa. Joukkueen kausi käynnistyy kesäkuun 8. päivä Rovaniemellä ja jatkuu eriskummallisesti yhteensä neljän vieraspelin putkella. Kotiotteluiden makuun päästään Jyväskylässä vasta heinäkuussa.

Helmikuussa esitelty hyökkäyksen linja on täydentynyt viime kaudella Piratesissa ja Jaguaareissa tulokasvuotensa pelanneella Jussi Koistisella. Samalla 1985-syntynyt Koistinen tiputtaa Jaguarsin nuorekkaan hyökkäyksen linjan keski-iän 35 ½ -vuoden tuntumaan.

Kivimurto palaa kentille

Vaahteraliigaakin Jaguaareissa pelannut Juuso Kivimurto palaa kentille vahvistamaan Jaguars-puolustusta

Puolustuksen boxissa tärkeät Jesse Ringborg, Konsta Matikainen, Matti Hyvärinen, Anssi Kaikkonen jatkavat ja saavat vahvistusta kentille palaavasta Juuso Kivimurrosta sekä tulokas Tommi Havelasta. Myös maajoukkueet läpikolunnut rookie Jarno Kelander on kova luu puolustuksen linjaan, vaikka pelannee myös hyökkäyksessä blokkaavana wingbackina. Henry Lehtonen kuntoutunee pelikuntoon jossakin vaiheessa kautta. Hyökkäyksen linjamiehistä ainakin Kalle Lahtinen, Joonas Rautiainen ja Jussi Liimatainen voivat myös tarvittaessa hypätä puolustuksen linjan puolelle.

Takakentällä, viime vuonna myös Vaahteraliigan loppuotteluun yltäneessä Kuopio Steelersissä pelannut Kristian Luukkonen lukeutuu sarjan parhaisiin kulmapuolustajiin. Henri Talvi lunasti viime kaudella paikkansa edustusjoukkueesta hyvin. Heidän lisäkseen rosteri täydentyi offseasonilla kahdella tulokkaalla: Jouni Likamaalla ja Jere Aspilla.

Hyökkäyksessä Eetu Mälkiä jatkaa keskushyökkääjänä. Laitahyökkääjistössä Jyväskylään muutanut Juuso Koskinen sekä edustukseen ensi kertaa nouseva junioritähti Kaapo Peurakumpu ovat mahtavia lisiä laitahyökkääjistöön. Myös Kalle Leppänen sekä Mikko Punkari jatkavat receiver-osastolla.

Warning: Coach in the field

Kauteen suunnataan kahden pelinrakentajan voimin. Akseli Syrjänen on pelannut junioreissa sekä Piratesissa pelinrakentajana. Toinen quarterback on yllätysnimi: päävalmentaja Toni Bärlund. Bärlund tuntee oman hyökkäyssysteeminsä läpikotaisin ja vuosia takakentällä pelanneena hän pystyy lukemaan puolustuksia hyvin. Aivan ensi kertaa hän ei ole hevosen ohjaksissa, sillä Bärlund omaa kokemusta pelinrakentajan tontilta myös miesten 7 vs. 7-sarjoissa.

Coach Toni Bärlund sotisovassa. Kuva: Ossi Myllymäki

-Syrjänen on varmasti urheilullisin vaihtoehtomme pelinrakentajaksi, mutta hänen poissaollessaan meiltä löytyy nyt selkeä oma vaihtoehto quarterbackin tontille. Mikäli Toni pystyy ottamaan enemmänkin roolia quubeena, voidaan Syrjästä käyttää myös hänen ykköspelipaikallaan laitahyökkääjänä, Mikko Punkari arvioi.

Vielä lisää? Vielä mukaan?

Farmiyhteistyö Tampere Saintsin kanssa tuonee Jaguarsille myös jonkin verran pelaajia, joista on varmasti apua ja iloa Jyväskylän joukkueelle. Nyt 25-henkisen Jaguars-rosterin ansiosta heistä ei kuitenkaan olla riippuvaisia.

-Syksyllä asetettiin sisäisesti rima korkealle ja haluttiin lähteä hakemaan 29 pelaajaa rinkiin. Tähän ei olla aivan päästy, mutta toisaalta lumet sulivat vasta ja mukaan ehtii vielä. Parin uuden tulokkaan ja konkarin kanssa tilanne olisi jo todella hyvä, pelaajasopimuksista vastaava Joonas Rautiainen kertoo.

Edustusjoukkueeseen nouseva laitahyökkääjä Kaapo Peurakumpu taistelee paikasta Suomen U19-maajoukkueen EM-karsintoihin. Kuva: Hilarious Hobbit

Syksyisen sarjatasojen yhdistymisen (2. ja 3. divisioona yhdistyivät) sekä pelaajakartoituksen vuoksi Jaguars ei ilmoittanut erikseen kakkosjoukkue Piratesia miesten sarjaan. Seura tarjoaa kuitenkin vastaavanlaisen ei-niin-paljon sitoutumista vaativan harrastevaihtoehdon vielä pelaamisesta kiinnostuneille edustusjoukkueen riveissä…

Koko on-season:

 • Pelaa kaikki ottelut ja osallistu kaikkiin harjoituksiin
 • Sopii myös tulokkaille, jotka haluavat kehittyä
 • Mukaan nyt hyppäävän pelaajan ei tarvitse maksaa toimintamaksusta offseasonin osuutta.
 • Toimintamaksu 360 euroa + seuran jäsenmaksu 60 euroa
 • Toimintamaksun ensimäinen erä tulee olla maksettu ennen ensimmäistä ottelua

Harrastevaihtoehto:

 • Harrastevaihtoehto on tarkoitettu ensisijaisesti niille pelaajille, jotka eivät esim. perhe-, opiskelu- tai työtilanteensa vuoksi pysty sitoutumaan täysipainoisesti harjoitteluun ja kaikkiin matseihin.
 • Harrastevaihtoehto toteutetaan edustusjoukkueessa, koska kakkosjoukkue Piratesia ei ilmoitettu erikseen tälle kesälle sarjaan
 • Harrastevaihtoehto sisältää:
  • Osallistuminen kaikkiin harjoituksiin
  • Osallistuminen Rovaniemen ja Oulun vierasmatseihin
  • Osallistuminen kolmeen muuhun, vapaavalintaiseen runkosarjanotteluun
  • Osallistuminen pudotuspeleihin
 • Toimintamaksu 270 euroa + seuran jäsenmaksu 60 euroa
 • Toimintamaksun ensimäinen erä tulee olla maksettu ennen ensimmäistä ottelua

HUOM! Uutta harrastusta harkitseva: – Ensimmäisen vuoden harrastajat saavat seuralta lainavarusteet 75 euron vuokraa/panttimaksua vastaan. Kun palautat varusteet, saat tuosta maksusta 50 euroa takaisin. Käytännössä ensimmäisen vuoden varusteet saa siis vuokrattua itselleen 25 eurolla.

Jos siis olet yli 16-vuotias ja pelaaminen vielä kesällä 2019 kiinnostaa – otahan kipinkapin yhteys Joonas Rautiaiseen:

0400811057
rautiainen.joonas814@gmail.com

Tai ilmaannu Palokan liikuntapuistoon harjoituksiin:

-Ti klo 19-21
-To klo 20-22
-Pe klo 19-21

Otteluajankohdat: SAJL:n järjestelmässä.

Pelaajatilanne sukunimen aakkosjärjestyksen mukaan 25.4.2019

1AspJereDBWR
2BärlundToniQBDB
3HavelaTommiDLOL
4HyvärinenMattiRBWR
5KaikkonenAnssiLBDL
6KelanderJarnoDLRB
7KivimurtoJuusoLBDL
8KoistinenJussiOLDL
9KoskinenJuusoWRDB
10LahtinenKalleOLDL
11LehtonenHenryIRDL
12LeppänenKalleWRDB
13LiikamaaJouniDBWR
14LiimatainenJussiDLOL
15LuukkonenKristianDBRB
16MatikainenKonstaLBDL
17MälkiäEetuRBLB
18PeurakumpuKaapoWRDB
19PunkariMikkoWRDB
20RautiainenJoonasOLDL
21RiikonenAnttiOLDL
22RingborgJesseDLOL
23SyrjanenAkseliWRQB
24TalviHenriCBWR
25TuominenTatuOLDL