- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Kalle Lahtinen palaa kentille – Esittelyssä Jaguarsin vuoden 2019 tiejyrä-mallisto

Hyökkäyksen linjan tehtävä on jenkkifutiksessa jyrätä tilaa pallonkantajille (juoksupelit) ja antaa pelinrakentajalle heittoaikaa (heittopelit).

Nyt Jaguarsilla on linjamiesten suhteen lähihistoriaan peilaten hyvä tilanne, sillä varteenotettava aloitusviisikko on koossa jo nyt talvikaudella.

Tatu Tuominen antaa sentterinä palloa pelinrakentajalle.

Tatu Tuominen vakuutti viime vuonna sentterinä ja pelaa varmasti vielä viime vuotta vahvemmalla tasolla. Aina-niin-nuoren Jussi Liimataisen painonnosto-projekti on sujunut hyvin ja mies on pääsemässä ulos “neuvolassa punnittavien” linjamiesten sarjasta. Liikkuvuudeltaan Liimatainen on erinomainen pelaaja tacklen paikalle.


Jussi Liimatainen on nuorekkaan linjan nestori. Kuva: Hilarious Hobbit

Toinen tackle Joonas Rautiainen pelasi viime vuonna vahvan tulokaskauden. Talven aikana miehen liikkuvuus ja tekniikka ovat ottaneet askeleita eteen päin ja tulevana kesänä hänestä on varmasti erittäin paljon iloa Jaguarsille ja harmia vastustajien puolustuksille.

Viisikkoa täydentää 36-vuotias Antti Riikonen, joka pelasi jenkkifutista Jaguaareissa 2000-luvun alussa. Tuolloin hänelle kertyi mm. A- ja B-nuorten SM-kulta ja -hopeamitalit. Välivuosien jälkeen uudelleen aktivoitunut Riikonen pelannee kesällä guardin paikalla.

Kalle Lahtinen pelasi 2017 viimeisen ottelunsa Jaguaareissa, viime kesänä hänet nähtiin Pirateissa ja tulevalla kaudella Jaguarsissa. Kuva: Hilarious Hobbit

Toinenkin guardin paikka on menossa 2000-luvun alkupuoliskolta asti mukana olleelle comebackin tekijälle. Uransa Jaguaareissa 2017 päättänyt Kalle Lahtinen jätti lopettamispäätökseensä varsin suuria porsaan reikiä. Viime kesänä Kalle nähtiin jo parissa Piratesin turnauksessa ja tulevalle kaudelle mies tekee comebackin Jaguarsin edustukseen.

Melkoisia klassikoita

Kun Jaguars-hyökkäyksen linjaa tarkastelee numeroiden valossa, on pakko todeta, että kyseessä ei ole mikään kakaralauma.

Kesällä 32 vuotta täyttävä sentteri-Tuominen on viisikon nuorukainen. 33-vuotias Rautiainen kuuluu niin ikään junnukerhoon. Elokuussa 42 vuotta täyttävään Liimataiseen peilattuna, 36- ja 37-vuotiailla Riikonen ja Lahtinen ovat vielä parhaassa iässä. Ensi kesän pudotuspelien aikaan hyökkäyslinjan keski-ikä on 36 vuotta. Näiden klassikoiden keskipaino on puolestaan 109,4 kiloa.

Jos sinusta tuntuu, että voisit pärjätä näiden viriilien vanhusten vauhdissa, tule to 14.2. ja la 16.2. järjestettävään try outiimme.