- Ajankohtaista, jaguars, naiset

Rookie Charlotta Lagerstam: ”Kaduttaa, että en aloittanut jo aikaisemmin”

Charlotta ”Lotta” Lagerstam löysi tiensä Jaguarsin naisten alkeiskurssille syksyllä 2018. Entinen kilpauimari oli jo hetken etsinyt itselleen uutta lajia, ja ilmoitus Jaguarsin alkeiskurssista pisti silmään juuri oikeaan saumaan.

– Ensimmäiset treenit tietysti jännitti, mutta jo alkeiskurssilla huomasin, että Jaguarsissa on tosi rento meininki ja porukkaan pääsi heti hyvin mukaan. Alussa kontaktin ottaminen oli vähän varovaista ja tuli pyydeltyä taklattavilta anteeksi, mutta se on jo onneksi karsiutunut pois, Lotta naurahtaa.

Alkeiskurssista jäi niin hyvä fiilis, että Lotta halusi jatkaa lajin parissa.

– Kaikista hauskinta jenkkifutiksessa on ollut laitahyökkääjien juoksukuviotreenit ja adrenaliini, joka virtaa treenien aikana. Tykkään jenkkifutiksessa siitä, että se sopii kaikenlaisille pelaajille ja jokaiselle löytyy oma pelipaikka vahvuuksien mukaan, Lotta kertoo.

Lotta on itse päässyt hyödyntämään jenkkifutiksessa uintitaustan tuomaa räjähtävyyttä ja kestävyyttä. Uintiuran jälkeen Lotta harrasti salilla käyntiä, mutta yksin tekeminen oli välillä puuduttavaa.

– Jenkkifutis on tuonut taas uutta intoa treenaamiseen. On paljon kivempaa treenata porukalla, kun kaikki kannustavat toisiaan.

”Voiko 26 vuotiaana aloittaa uuden harrastuksen?”

Jaguarsin naistenjoukkueen ikäjakauma on varsin laaja: nuorin pelaaja on 16 vuotias ja vanhimpien mittariin voi lisätä 20 vuotta lisää. Silti 26 vuotias Lotta pohti, onko hän liian vanha aloittamaan uuden harrastuksen.

– Kyllä sitä tuli mietittyä, että voiko tässä iässä enää aloittaa kokonaan uutta lajia. Tulin siihen lopputulokseen, että jenkkifutis aloitetaan harvoin tosi nuorena ja joukkoon mahtuu monen ikäisiä harrastajia, joten päätin lähteä mukaan. Vaikka olen edelleen pihalla säännöistä, uutta oppii koko ajan, Lotta kertoo.

Lotta suosittelisi jenkkifutista ikään tai kokoon katsomatta kaikille, joilta löytyy ripaus rämäpäisyyttä.

– Pitää vaan päättää, että lähtee rohkeasti kokeilemaan sen sijaan, että jäisi vatvomaan. Itseäni ainakin kaduttaa, että en aloittanut jo aikaisemmin, niin kivaa on ollut!