- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguars-miesten kausi käynnistyy 10.6. Kokkolassa – Ensimmäinen kotimatsi LA 17.6.

Jyväskylä Jaguarsin miehet aloittavat kautensa Kokkolassa Karleby Goatsin vieraana lauantaina 10.6.

Joukkueet kohtasivat toissa kaudella kahdesti. Kokkolassa Jaguars voitti tiukan matsi 7-13. Toisessa kohtaamisessa Saarijärvellä Jaguarsin peli oli hieman vapaantuneempaa, mutta voitto irtosi jälleen varsin tiukasti 22-14.

Toissa vuonna Goats pelasi varsin heittopainotteista hyökkäystä. Viime vuonna joukkueella ei ollut selkeää heittouhkaa ja pelisysteemiksi valikoitui yhden tailbackin ja kahden wing-backin muodostelmasta pelattu juoksuhyökkäys. Tulevana kesänä Goats tekee farmiyhteistyötä Seinäjoko Crocodilesin kanssa. Jaguarsin leirissä odotetaan mielenkiinnolla onko tällä vaikutusta joukkueen kokoonpanoon ja harjoittamaan pelitapaan.

Jaguars saamassa jalkeille hyvän kokoonpanon

Jaguars pääsee lähtemään kauden avaukseen kohtalaisen hyvästä tilanteesta. Keskisuomalaisten pelaajien lisäksi ottelussa nähdään Mikkelin ja Joensuun pelaajia.

– Puolustuksen puolella on muutama samanaikainen poissaolo, mutta kovia ukkoja löytyy joka paikalle. Puolustuksemme on ylipäätänsä esittänyt talven minicampeilla hyviä otteita, ja uskon, että meitä vastaan on aika ikävä pelata, päävalmentaja Vesa Peltola kertoo.

-Hyökkäyksessä Joel Asikaisella on jäämässä tämä avaus väliin, mutta muutoin pääsemme Goatsin kimppuun hyvällä miehityksellä, Jaguarsin hyökkäyksen koordinaattori Mikko Punkari kommentoi.

-Aikaisempina vuosina Goats on pelannut aika kovaa boksissa ja blitsannut aktiivisesti. Pelkällä juoksupelillä heitä vastaan tulisi varmasti pitkä päivä. Meillä on nuori nälkäinen pelinrakentaja Mikael Taivassalo sekä useita tulokaslaitahyökkääjiä, joiden puolesta olen todella innoissani. Toivon, että saamme heittohyökkäyksen kulkemaan varhaisessa vaiheessa, jotta pystymme etenemään tasapainoisesti, Punkari kertoo.

Ottelu alkaa Kokkolassa la 10.6. klo 16.00.

Lohkon kaksi muuta joukkuetta (Rovaniemi ja Kuopio-Kiuruvesi) kohtaavat myös lauantaina 10.6. jolloin näiden voimasuhteista saadaan osviittaa.

Ensimmäinen kotiottelu La 17.6. Viitaniemessä

Viikko Kokkola-matsin jälkeen on luvassa ensimmäinen kotiottelu. Jaguars kohtaa Viitaniemessä Rovaniemi Nordmenin. Viime kaudella Nordmen hävisi runkosarjassa vain yhden ottelun Oulu Northern Lightsia vastaan. Lopulta rovaniemeläisten kausi päättyi pudotuspeleissä Pirkkala Spartansia vastaan.

Rovaniemi oli 2019 Rafael Pinedan johdolla vahva heittojoukkue. Kuva: Asko Leskinen

Jaguars on kohdannut Nordmenin viimeksi 2019 kahdesti. Pohjoisen reissulla Jyväskylä pystyi haastamaan kotijoukkueen hyvin, mutta taipui lopulta 35-12. Viitaniemessä pelatussa ottelussa Nordmen oli jatkuvasti askeleen edellä ja voitti ottelun selvin 6-54 lukemin.

Jaguars on kaudella 2023 selvästi vahvempi kuin 2019, mutta joukkueiden voimasuhteiden arviointi ennen ensimmäistä kierrosta on silti vaikeaa. Odotettavissa on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja kovatasoinen kahden vahvan joukkueen kohtaaminen.

  • Ottelu alkaa Viitaniemessä la 17.6. klo 17.30.

Artikkeli kuva: Kimmo Kuisma