- jaguars, naiset

Jaguars naisilta kauden parasta peliä Saarijärvi Superbowlissa

Jaguars-naisten kauden viimeinen ottelu pelattiin 8.8. Saarijärvellä, jonne Jyväskylä sai vieraakseen Wasa Royalsin. Lähtöasetelma otteluun oli jännittävä; kummankin joukkueen mahdollisuus välieräpaikkaan oli jo mennyttä, joten mitään hävittävää ei ollut. 

Sekä Vaasa että Jyväskylä lähtivät kuitenkin otteluun voitonnälkäisinä. Jaguarsin tiukasta puolustuspelistä huolimatta Royals pääsi etenemään niin lähelle maaliviivaa, että vaasalaiset uskaltautuivat kokeilemaan potkumaalia #12 Janica Nymanin johdolla. Riskinotto kannatti ja Royals avasi pistetilinsä kolmella pisteellä. 

Ensimmäisellä neljänneksellä nähtiin myös Vaasan ensimmäinen touchdown, kun pelinrakentaja #17 Milla Joensuun heitto tavoitti #83 Leena Tillderin ja Nymanin tarkka lisäpistepotku vei Royalsin 0-10 johtoon.

Vaikka Jaguars-puolustus onnistui vastaamaan Royalsin juoksupeliin pääasiassa hyvin, pääsi nopea keskushyökkääjä #19 Rosa Kyrönlahti yllättämään taas toisella neljänneksellä ja juoksi Vaasalle toisen touchdowin. Myös Nymanin lisäpistepotku onnistui. 

Jaguarsin pistetili auki “hoki-kaksikon” toimesta 

Toisin kuin edellisessä ottelussa Vaasaa vastaan, tällä kertaa kissapetojen pistetili ei jäänyt nollille. Toisella neljänneksellä nähtiin koko kotiyleisöä kohahduttanut koppi, kun pelinrakentaja #89 Otteliina Rantasen tarkka heitto tavoitti #31 Mimmi Huuskan kymmenen jaardin päässä maaliviivasta. Huuskan juostessa pallon maaliin ja #22 Inka Heikkisen onnistuessa lisäpistepotkussa, varmisti tämä Jaguarsin “hoki-kaksikoksi” tituleerattu rookieparivaljakko Jyväskylälle 7 pistettä. 

#31 Mimmi Huuska nappasi kiinni useita Rantasen heittoja.
Kuva: Ukko Juntunen Photography

Jaguarsin rookieilta nähtiin upeita suorituksia myös muilla pelipaikoilla. Hyökkäyksen linjassa periksiantamattomasti ahkeroineet rookie-guardit #75 Essi Suhonen ja #63 Vilma Pietilä antoivat Rantaselle aikaa heittää ja mahdollistivat omalla työskentelyllään myös keskushyökkääjien etenemisen ottelun aikana. 

Puolustuksen puolella tärkeitä taklauksia suoritti Huuskan ja Heikkisen lisäksi takakentän #33 Anniina Pakarinen, joka onnistui pysäyttämään Royalsin hyökkäysyritykset kriittisillä hetkillä useampaan otteeseen. Lopuksi Jaguars haluaa kiittää farmisopimuksen kautta tulleita Mikkeli Bouncersin pelaajia korvaamattomasta avusta jokaisessa kauden ottelussa.

“Hoki-kaksikon” #22 Inka Heikkinen
Kuva: Ukko Juntunen Photography

Kauden parhaasta puolustuspelistä huolimatta Vaasa pääsi maalintekoon vielä kolmannella neljänneksellä. Royalsin #5 Jenny Tienvierin touchdown ja Nymanin lisäpistepotku veivät Vaasan 7-24 johtoon. Pistetaulu pysyi näissä lukemissa loppuottelun ajan. 

“Kaiken kaikkiaan petolauma oli nostanut otteluun niskakarvat pystyyn, eikä antanut Vaasalle mitään ilmaiseksi. Vaikka ottelun voitto matkasi Vaasaan, pelasivat naaraspedot kauden parhaimman ottelunsa Saarijärvellä yhden kauden monipäisimmän yleisön edessä.”, summaa Jaguarsin pelinrakentaja ja valmentaja Otteliina Rantanen.

Katseet kohti Off seasonia

Ottelu oli Jaguars naisten kauden viimeinen, joten nyt on aika keskittyä Off seasoniin ja kauteen 2022. “Off seasonille lähdetään hyvillä fiiliksillä. Vaikka kausi loppui runkosarjaan ja se tuntuu kurjalta, katseet on käännetty kohti kautta 2022. Off seasonilla lähdetään alusta asti varmentamaan ja parantamaan taklaamista, pallonkäsittelyä, juoksua ja peliälyä. Nuori joukkue on taas yhtä kautta kokeneempi ja ensi kaudella päästään taas mittaamaan harjoittelun tulosta”, kommentoi Otteliina Rantanen.

Vaikka katseet siirretään kohti kautta 2022, osalla Jaguars naisten pelaajista kausi jatkuu farmisopimuksen ansiosta Mikkeli Bouncersin riveissä Vaahteraliigassa. Jaguarsin pelaajia voit bongata seuraavan kerran lauantaina 14.8. klo 15.30 Velodromilla Helsingissä tai nelosen Ruutu Plus -palvelusta.