- jaguars, miehet

Jaguars pelaa sunnuntaina paikasta pudotuspeleihin

Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkueen saldo runkosarjassa on tällä hetkellä 4-1. Kasassa on neljä voittoa sekä yksi tiukka kahdeksan pisteen tappio lohkon puhtaalla pelillä voittanutta Oulua vastaan.

Ensi sunnuntain ottelussa Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehiä vastaan on panoksena mahdollisuus välieriin sarjan parhaana lohkokakkosena. Voitolla Jaguarsin saldoksi kertyisi 5-1 record ja voittoprosentiksi jäisi runkosarjan päättyessä 83,33%

Jaguarsin lohkon tilanne ennen lohkon päätöskierrosta

Vantaan TAFT on pelannut eteläisimmässä 3-lohkossa toistaiseksi puhtaalla pelillä. Lohkon kakkossijasta käydään vielä varmasti kamppailua, mutta lohkon kakkoseksi päätyvä joukkue ei voi missään tilanteessa enää päästä yhtä korkeaan voittoprosenttiin kuin Jaguars.

Etelä-Suomen lohkossa 3 on pelattu toistaiseksi TAFTin komennossa

Pudotuspelitilanteen kannalta kimurantein tilanne on lohkossa 2. Tappiottomat Pirkkala Spartans ja Mikkeli Bouncers kohtaavat toisensa kahdesti seuraavan kahden viikonlopun aikana.

  • Kahdella voitolla Mikkeli Bouncers nousisi lohkon piikkipaikalle voittoprosentilla 100%. Spartans jäisi 4-2 recordilla Jaguarsia heikompaan voittoprosenttiin 66,66%.
  • Kahdella voitolla Spartans tiputtaisi Mikkeli Bouncersin pudotuspeleistä ja antaisi vielä Falconsille mahdollisuuden nousta lohkokakkoseksi (Falcons ei kuitenkaan voi enää nousta 4-2 -recordia ja voittoprosenttia 66,66% korkeammalle ja häviää vertailussa Jaguarsille.)
  • Vaikka Mikkeli voittaisi Spartansin yhden kerran (ja Spartans Mikkelin kertaalleen) olisi Spartans edelleen lohkon kärkijoukkue suuremmalla voittoprosentilla, sillä Mikkeli pelaa vastustajien koronakaranteenien vuoksi yhden ottelun vähemmän kuin esimerkiksi Spartans, Falcons ja Jaguars, eikä yllä yhtä korkeaan voittoprosenttiin kuin Spartans. Tällöin Jaguarsin ja Bouncersin paremmuutta vertailtaisiin voittoprosenteilla, jolloin Jaguars matkaisi välieriin parhaana lohkokakkosena (Jos Jaguars siis voittaa oman ottelunsa sunnuntaina).
Bouncers pelaa runkosarjassa yhden ottelun Spartansia ja Jaguarsia vähemmän.
Jos Jaguars voittaa oman ottelunsa, Bouncers voi edetä pudotuspeleihin Spartansin kustannuksella vain voittamalla kaikki ottelunsa.

Jos Jaguars kärsisi sunnuntaina tappion, olisi joukkue silti oman lohkonsa kakkonen. Voittoprosentiksi jäisi kuitenkin 66,66%. Etelän lohkosta 3 mikään joukkue ei nouse tässäkään tilanteessa Jaguarsin ohi, mutta lohkosta 2 Jyväskylän ohi saatetaan pyyhältää. Pudotuspelipaikka on siis sunnuntaina petojen omissa käsissä, mutta edellyttää voiton ryöstämistä Savosta Keski-Suomeen.

Puolustusten kamppailua

Suurin osa Jaguarsin otteluista on ollut kahden vahvan puolustuksen kamppailua. Näin kävi myös Kuopion ja Jyväskylän viime kohtaamissa. Tuolloin ensimmäinen puoliaika pelattiin sateessa juoksuvoittaista peliä. Sääennuste näyttää siltä, että lähtökohdat saattavat olla tälläkin kertaa hyvin samanlaiset.

Jos sunnuntaina sataa, Jaguarsin hyökkäys on pitkälti RB Saulus Vanhatalon juoksujen varassa. Artikkelin kuvat: Niko Perälä

Jyväskylän puolustuksessa on kunnostautunut etenkin linja sekä tukimies Joni Pyöriä, joka on kirjauttanut kahteen viime otteluun kolme syötönkatkoa ja lukuisia aloituslinjan takana tehtyjä taklauksia.

Hyökkäyksessä Jaguars on pelannut hyvin vaihtelevalla miehityksellä ja peluuttanut mm. neljää eri pelinrakentajaa. Suhteellisen paikallaan pysyneitä osasia ovat olleet hyökkäyksen linja, keskushyökkääjä Saulus Vanhatalo sekä joukkueen ykköslaituri Kaapo Peurakumpu. Näiden varaan Jaguars haluaa varmasti rakentaa peliään myös sunnuntaina. Sateisessa säässä peli on varmasti paljon Vanhatalon ja muiden keskushyökkääjien juoksujen varassa, mikä ei ole Jyväskylälle paras mahdollinen lähtökohta, ainakaan siinä tapauksessa, että Veljmiesten kokoonpanosta löytyvät jälleen kivenkovat tukimiehet Jari Sinkkonen ja Iisakki Eskelinen. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Jaguars sai kuivalla toisella puoliajalla pelattua enemmän myös heittohyökkäystä ja pystyi näin kiertämään Steelers-puolustuksen vahvimman osaston. Jaguarsin riveissä toivotaan siis sunnuntaille mahdollisimman kuivaa säätä.

Taistelu pudotuspelipaikasta alkaa sunnuntaina Rauhalahden kentällä klo 11.30.