- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Jaguarsin miehet lauantaina kohti Revontulia

Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet pani Jaguarsin miehet viime lauantaina todella ahtaalle. Jyväskylän puolustus pelasi hyvin läpi ottelun, mutta hyökkäyksellä oli vaikeuksia päästä maalialueelle asti. Voitto-touchdowniksi jäänyt Jaguarsin toinen maali syntyi vasta aivan ottelun lopussa.

Jaguars-puolustus piti joukkuetta pystyssä Kuopiossa. Tulevana lauantaina Petojen pitää olla hereillä etenkin Northern Lightsin kiertopelien kanssa. Kuva: Jari Turunen.

Northern Lightsin hyökkäyksessä on videoiden perusteella samoja elementtejä, kuin viime kaudella, jolloin oululaiset pelasivat 7 vs. 7-sarjassa Jaguaarien kakkosjoukkue Piratesin kanssa. Laitahyökkääjää liikutetaan usein sivuttaissuunnassa ennen aloitussyöttöä, jolloin juoksupeleissä täytyy kiinnittää keskushyökkääjien juoksujen lisäksi erityistä huomiota laiturin juoksemien kiertopelien pysäyttämiseen. Kun tähän soppaan lisätään pelinrakentaja Joonas Kotajärven omat juoksut, riittää puolustuksella tarkkailtavaa. Linjapelaajistosta konkari Perttu Hyttinen ja nuorten EM-kisoihin valittu Johannes Mällinen haastavat blokkiensa ja pulliensa voimin Jaguarsin puolustuksen linjaa ja tukimiesosastoa.

Oulun monipuoliselta Aleksi Statsevichilta luonnistuu mm. LB:n, DE:n, RB:n ja WR:n hommat. Kuva: Northern Lights

Northern Lightsin heikkoutena voidaan pitää heittopeliä. Mikäli Jaguars-puolustus saa pidettyä monipuolisesti juoksevat Revontulet aisoissa, joutuu Lights ahtaalle. Kristian Luukkosen johtamaa, viisi syötönkatkoa Kuopiota vastaan poiminutta, takakenttää ei ole helppo yllättää. Avausottelussaan Oulu voitti Veljmiehet 20-0 ja kauden toinen ottelu toi 26-6 tappion Falconsia vastaan.

Jaguars-hyökkäyksen pitää parantaa

Vaikka Jaguars-hyökkäys paransi peliään Veljmiehiä vastaan ottelun edetessä, löytyy jyväskyläläisiltä silti paljon parannettavaa. Oulun nuorheko puolustuksen linja tuskin yltää aivan yhtä vahvaan peliin kuin Nordmenin ja Veljmiesten konkarit, mutta tukimiesosastolla Aleksi Statsevich sekä vuosia Vaahteraliigassa ja Missouri Valley Collegessa pelannut comebackin tehnyt Esa Ikonen ovat nopeita ja vahvoja pelaajia. Statsevich taitaa hyvin myös puolustuksen endin paikan ja pystyy tarvittaessa nopeudellaan aiheuttamaan harmaita hiuksia hyökkäyksen tackeleille. Jyväskylän onneksi savolaisia vastaan poissaolleista pelaajista ainakin sentteri Tatu Tuominen palaa kokoonpanoon. Jarno Kelanderin osalta tilanne näyttää myös hyvältä, mutta on vielä auki. Juuso Kivimurto ja Konsta Matikainen saattavat näin välttää koko matsin kahteen suuntaan pelaamisen.

Vaahteraliigaakin tällä kaudella Saintsissa pelannut Kalle Leppänen ja muu Jaguars-laitahyökkäjistö pitää saada viritettyä Bärdlundille sopiville ajoituksille ja etäisyyksille. Kuva:Jari Turunen

Puolustuksen takakentältäkin oululaisilta löytyy jo muutaman vuoden kokemusta omaavia pelaajia sekä konkari Joonas Taina, joka nappasi Falconsia vastaan kaksi syötönkatkoa. Jaguars-pelinrakentaja Toni “The Tiger” Bärlund saa siis olla tarkkana laitahyökkääjiä ruokkiessaan. Tärkeimpinä tavoitteina voi pitää koko laitahyökkääjistön sekä keskushyökkääjien saamista samalle sivulle Bärlundille sopivien ajoitusten ja etäisyyksien kanssa. Tällöin Jaguarsin nopeat pelintekijät saavat enemmän palloja käsiinsä ja pystyvät viemään hyökkäystä monta askelta eteen päin niin kuvainnollisesti kuin kirjaimellisestikin.

Sikäli mikäli Oulu on liian kaukana sinulle lauantaina – Voit seurata ottelun etenemistä livetapahtumien merkeissä Gridironin GAMECASTin avulla. Kick off lentää Castrenin kentän taivaalle klo 13.00!

Web-toimituksen lahjatoivelista otteluun:

  • Lisää palloa Akseli Syrjäsen ja Kalle Leppäsen käsiin
  • Kaapo Peurakummulle lisää maaleja – Tosin voisi pudottaa yhden pallon, jotta paljastuisi tavalliseksi kuolevaiseksi
  • Takakentälle lisää syötönkatkoja
  • Kelanderille teippiä – Juuso Kivimurrolle ainakin yksi huilidowni
  • Anssi Kaikkoselle hyviä hermoja, jos hyökkäys ei heti onnistu