- jaguars, miehet

Jaguarsin kausi päättyi taisteluun välierässä

Jaguarsin kausi 2021 muistetaan kovasta puolustuksesta ja tiukista taisteluista. Vain yksi kauden seitsemästä ottelusta päättyi yli kahdeksan pisteen eroon (kotivoitto Kiuruvesi Farmersista).

Välierässä Pirkkala Spartansia vastaan jatkettiin samalla kaavalla. Jyväskylän puolustus pelasi ottelussa vahvasti, mutta hyökkäys ei kyennyt todenteolla haastamaan Spartansin puolustusta.

Ensimmäisellä neljänneksellä Jaguars-hyökkäys hermoili ja ampui itseään jalkaan lukuisilla virheillä. Joukkueen komeat otteet puolustuksen puolella (mm. Juuso Kivimurron ja Joni Pyöriän säkitykset sekä Juho Ylösen syötönkatko) pitivät jyväskyläläiset kuitenkin hyvin pelissä mukana.

Toiselle neljännekselle mentäessä Jaguars sai karsittua pahimmat virheet pois pelistään, mutta otteista jäi puuttumaan se viimeinen terä: kolmannella yrityksellä jäätiin hieman uusista tai pallo jäi kiinniottamatta kaksinkamppailutilanteessa.

Spartans-hyökkäys sai aikaiseksi päivän ainoan touchdownin, kun pelinrakentaja Daniel Tolonen piti pallon itsellään ja pääsi karkuun keskisuomalaisilta. Puoliajalle mentiin tiukassa 7-0 kotijohdossa.

Yhden maalin ottelu – Jaguarsin yllätykset eivät kuitenkaan onnistuneet

Toisella puoliskolla ottelu pysyi edelleen tasaisena. Pirkkala oli lähimpänä pisteidentekoa päästessään potkumaalietäisyydelle. Aloitussyöttö leijaili kuitenkin potkuyrityksessä holderin yli ja matsi jatkui yhä yhden maalin pelinä.

Jaguars pyrki haastamaan ja yllättämään Spartans-puolustusta pitkillä heittopeleillä, mutta ei kyennyt tekemään touchdownia. Päätösneljänneksellä Pirkkala keskittyi kuluttamaan kelloa enimmäkseen juoksuilla, mutta onnistui myös pari kertaa heittopelissä tärkeässä paikassa. Se riitti tällä kertaa voittoon ja paikkaan ensi viikon lauantaina pelattavassa Rautamaljassa.

–> Jaguars järjestää uusille harrastajille kokeilupäivät syyskuun loppupuolella 23.9. alkaen. Try-outien jälkeen lokakuussa pelataan Jaguars Football League.

Kiitos kaikille kaudesta 2021 ja tervetuloa mukaan try outeille sekä matkalle kohti seuraavaa kautta!

  • Artikkelikuva: Harri Koivunen