- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Jaguarsin miehet avaavat kautensa lauantaina

Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkue aloittaa kilpailukautensa lauantaina 9.7. Sipoossa.

Kolmen viimeisen talven aikana uusien pelaajien rekrytointi on ollut Jyväskylässä koronarajoitusten vuoksi todella hankalaa. Tämän johdosta joukkue ei ole pystynyt haalimaan riveihinsä tarpeeksi miehiä 11 vs 11 -muotoiseen jenkkifutikseen ja pelaa tänä kesänä 7 vs 7-muotoisessa 3. divisioonassa.

Sarja pelataan turnausmuotoisesti niin, että joukkue pelaa yhdessä turnauksessa kaksi ottelua. Otteluiden kesto on lyhyempi nopeamman kellon käytön vuoksi. Lisäksi potkupelit puuttuvat sarjan nykyisistä säännöistä.

– Ensimmäiseen turnaukseen lähdetään näillä näkymin 13 ukon kokoonpanolla. Meillä on ollut ringissä noin parikymmentä pelaajaa, mutta osalle on sattunut pieniä loukkaantumisia harjoituksissa ja niiden ulkopuolella. Pari sankaria suorittaa asepalvelusta, joukkueenjohtaja Eetu Mälkiä kertoo pelaajatilanteesta.

#SukunimiEtunimiPos
20PunkariMikkoQB, WR
23MäkinenJiriLB
29YlönenJuhoDB
32MälkiäEetuWR, LB
33VanhataloSaulusRB, DB
61RautiainenJoonasOL
63RintamäkiJuusoDL, OL
64RingborgJesseDL, OL
66HartikainenJoonasOL
76LehtinenJaniDL, OL
82PeltolaAtteWR, DB
83KorhonenRoopeWR, DB
88KristofJakabWR, LB
Jaguarsin alustava kokoonpano avausturnaukseen

Kohti avausturnausta

Sipoon avausturnauksessa Jaguars kohtaa Joensuu Wolvesin sekä Promesta Blazen, joka on profiloitunut Malmin kaupunginosan omana joukkueena.

– Molemmat joukkueet ovat Jyväskylä Piratesin ajoilta tuttuja, mutta niin monen vuoden takaa, että kummankaan tekemisestä ei tiedetä ennakkoon paljoakaan. Joensuulla on ottelu ennen meidän matsiamme, joten siitä ehdimme saada pientä esimakua tulevasta, mutta avausmatsiin Blazea vastaan lähdetään “sokkona” ja toivotaan, että omaan tekemiseen keskittyminen harjoittelussa kantaa, Jaguarsin pelaajavalmentaja Mikko Punkari kertoo.

Oman tekemisen osalta Jaguars on aiemmin nimennyt avainpelaajikseen Saulus Vanhatalon (artikkelikuvassa), Eetu Mälkiän, Juho Ylösen, Jesse Ringborgin sekä Vaasasta Jyväskylään siirtyneen Juuso Rintamäen.

Royals-kasvatti Juuso Rintamäki on kova vahvistus Jaguarsin puolustuksen linjaan.
Kuva: Wasa Royals

– Pitää antaa tunnustusta tulokkaillemme Jiri Mäkiselle ja Joonas Hartikaiselle. Jätkät tulivat mukaamme helmikuussa korona-rajoitusten jälkeen ja ovat näyttäneet, että harjoitteluun sitoutumalla pystyy ottamaan lajin perusteet haltuun neljässä kuukaudessa, Punkari sanoo.

Lopputurnaus kiinnostaa – Päätavoite joukkueen rakentamisessa

Jaguarsin toinen turnaus pelataan lauantaina 23.7. Jyväskylän Viitaniemessä. Tuolloin Jaguars kohtaa kotikentällään Sipoo Buldogsin ja toistamiseen Blazen.

– Kotiturnaukseen saadaan todennäköisesti U17-ikäluokasta mukaan muutama täsmävahvistus. Runkosarjassa pelataan yhteensä kuusi ottelua. Kahdesta lohkosta jatkaa elokuun lopputurnaukseen neljä parasta joukkuetta voittoprosentin perusteella, Mälkiä kertoo.

– Lopputurnauspaikkaa voi pitää tämän kesän kilpailullisena tavoitteena, mutta sitä tärkempi tavoite on saada kasaan ensi syksyn alussa tämä kahdenkymmenen aikuisen nyrkki, jota pystytään täydentämään U17-ikäluokasta vanhenevilla pelaajilla, välivuoden pitäjillä sekä uusilla tulokkailla. Näillä eväin on mahdollisuudet saada käyntiin laadukas offseason ja pelata Jyväskylässä jälleen 11 vs 11-futista vuonna 2023, Punkari näkee.

Jaguarsin turnaukset 2023:

  • La 9.7. Sipoo
  • La 23.7. Jyväskylä, Viitaniemi
  • La 30.7. Helsinki
  • (13. – 14.8. Final four-turnaus)

Artikkelikuva: Jarkko Pekonen