- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

JAGUARSIN MIEHET KOHTAA STEELERSIN VIITANIEMESSÄ LA 15.8.

JAGUARS vs STEELERS

 • Rock in the City -festivaalin peruuntumisesta huolimatta Jyväskylä ei jää viikonloppuna kokonaan ilman musiikkia, sillä Jaguars-miesten ottelutapahtumassa katsomoa viihdyttää mystinen DJ Pasi Raatikainen.
 • Selostuksesta vastaa Panthers-ottelun tavoin Tommi Tyrväinen (Saattaa sisältää huumoria tai huumorin verrattavaa sisältöä).
 • Lisäksi kioski ja grilli palvelevat penkkiurheilukansaa tuttuun tapaan.

COVID-vaikutukset tapahtumaan

 • Koronan johdosta Viitaniemen pääkatsomossa on käytettävissä joka toinen penkkirivi (ylhäältä alkaen).
 • Pääkatsomon WC-tilat löytyvät läheltä porttia ja lipunmyyntiä.
 • Kioski palvelee tänä kesänä katsomon läheisyydessä tarjoten kahvia, kisamakkaraa ja virvokkeita. Jonottaessa tulee noudattaa turvavälejä.
 • Käsidesiä on saatavissa portilta, kioskista sekä katsomoista.
 • Mikäli pääkatsomo täyttyy, myös kentän toisella laidalla olevat "aurinkokatsomot" ovat käytettävissä. Niiden WC-tila sijaitsee kuuluttamorakennuksessa.

Osta ennakkoon ja säästä!

 • Ennakkolipunmyynti tapahtuu tänä vuonna Kide.appin kautta, jossa maksaminen onnistuu mobilepayn, luottokortin tai pivon avulla.
 • Normaalihintainen ennakkolippu 5,60€ + palvelumaksu 0,40€ kustantaa kuusi euroa.
 • Opiskelijat, koululaiset, eläkeläiset ja työttömät 3,60€ + palvelumaksu 0,40€ = neljä euroa
 • Alle koulu-ikäiset lapset maksutta.

Portilla operoidaan tasarahalla tai kortilla

 • Lipunmyyntiportilla normaalihintainen ennakkolippu 10,00 euroa
 • Opiskelijat, koululaiset, eläkeläiset ja työttömät 5,00 euroa.
 • Alle koulu-ikäiset lapset maksutta.
 • iZettle-laitteet mahdollistavat korttimaksamisen myös lähimaksulla. Suosithan käteisellä maksaessa tasarahaa.
Jyväskylä Jaguarsin miesten joukkue päättää kautensa Viitaniemessä lauantaina 15.8. klo 16.30 Vaahteraliigaseura Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehiä vastaan.
RB Onni Pulkkinen nähdään ensi kertaa Viitaniemessä. Kuva: Sonja Savela
Keskisuomalaiset eivät voi enää nousta pudotuspeleihin sillä koronan vuoksi lyhennetyssä sarjassa lohkosta etenee suoraan välieriin vain kaksi parasta joukkuetta. Jaguars koki avauskierroksella tappion lohkon kakkospaikkaan tarranneelle Oululle ja viime viikonloppuna lohkon paalupaikalle nousselle Pirkkala Spartansille. Näiden välissä Jyväskylä nappasi selkeän voiton Lahti Panthersista.
 • -Lahtea vastaan menetettiin pari tärkeää miestä. Lisäksi muutama pelaaja joutui jäämään pois harjoituksista ja Spartans-ottelusta varotoimenpiteenä saatuaan viikolla flunssan oireita. Sanotaanko, että pirun rikkonainen viikko, mutta saatiin sentään hyvä kapina aikaiseksi, päävalmentaja Jussi Kangas summaa Pirkkalan 24-6 -voittoon päättynyttä matsia.
Repaleisen Spartans-matsin jälkeen Jaguars näyttäisi saavan Veljmiehiä vastaan jalkeille ison rosterin.
 • -Lopetetaan tämä kausi rytinällä, yhdessä perheenä Jaguarsin sentteri Tatu Tuominen tiivisti.

Veljmiehet kehittää pelaajia liigakentille

Toista vuotta miesten kakkosdivisioonassa pelaaville Veljmiehille kausi 2020 on ollut hankala. Siinä missä kakkosdivisioonan Wolverines Blue on saanut hyvin apuja liigajoukkueeltaan ja Hyvinkää Falcons yhteistyöseuraltaan Rovaniemi Nordmenilta, on Veljmiehet saanut pärjätä pitkälti omillaan.
Jari Turusen kuva Jaguarsin ja Veljmiesten viime kauden kohtaamisesta.
Sitoutumisella liigajoukkueen neljän laitahyökkääjän systeemiin on kaksi puolta. Toisaalta se madaltanee pelaajien siirtymistä kakkosdivisioonasta Vaahteraliigaviheriöille, mutta toisaalta niin kauan kuin Veljmiesten pelinrakentajien taso ei riitä heittopainotteisen hyökkäyksen pyörittämiseen, ovat savolaiset vaikeuksissa eikä systeemi juuri tue heidän tekemistään kakkosdivisioonassa. Kun valtavaa heittouhkaa ei ole, juokseminen yhden keskushyökkääjän avulla ei ole kovinkaan helppoa. Kolmessa ottelussa kuopiolaiset ovat tehneet 38 pistettä ja päästäneet 139. Viime viikonlopulla moni povasi savolaisille avausvoittoa, mutta rökäletappion Oulussa kokenut Lahti Pantherskin kukisti Veljmiehet 24-13 lukemin.
 • - Meillä ei ole varaa suhtautua Kuopioon kevyesti. Itsellämme on ollut ongelmia pallovarmuuden kanssa emmekä ole mielestäni olleet fullback Jarno Mäkisen loukkaanuttua ihan parhaalla tasollamme. Tästä matsista haetaan paluuta omalle mukavuusalueelle ja positiivista lopetusta kaudelle, Jaguars-hyökkäyksen koordinaattori Mikko Punkari kertoo.
 • - Meidän hyökkäykselle on ominaista, että onnistumisia haetaan useille eri pelaajille. Sitä samaa lähdetään toteuttamaan ja heittämään bensaa varsinkin nuorten ja tulokkaiden liekkeihin, jotta palo roihuaa kovana tulevan offseasonin treeneissä, Punkari näkee.

Boost Panthers-matsin kokoonpanoon nähden

Edelliseen kotiotteluun verrattuna Jaguarsin rosteri näyttää huomattavasti muhkeammalta. Nuoruutta tuovat U17-joukkueen tukimies Aapo Taipale ja laitahyökkääjä Jerry Landen, joka palkittiin Spartansia vastaan Jyväskylän parhaana pelaajana. Panthersia vastaan Jaguarsilta puuttui niin ikään keskushyökkääjä Onni Pulkkinen, joka pääsee nyt ensi kertaa näyttämään nopeuttaan Viitaniemessä. Puolustuksen puolella mörssäävät kesken kauden kentille palanneet Konsta Matikainen ja Mika Sevonin comeback-ennätystä jahtaava Kalle Lahtinen. Jonkinlaisena pommina voi pitää viimeksi 2014 kentällä olleen päävalmentaja Jussi Kankaan paluuta kokoonpanoon.
 • - Paluu kentille ei johdu miespulasta. Saamme tähän peliin kasaan kauden isoimman rosterin. Tämä joukkue on upea yhteenkasvanut porukka, jolle haluan antaa kaikkensa, Kangas kertoo.
Ensimmäiseen kotiotteluun verrattuna kentällä riittää siis vielä paljon uutta (ja qanhaa) nähtävää.
 • Jyväskylä Jaguars vs. Kuopio Steelers Veljmiehet La 15.8. klo 16.30

Artikkelikuva: Sonja Savela