- Ajankohtaista, jaguaarit, jaguars, miehet, naiset, nuoret, seura

Jyväskylän jenkkifutarit yhdistävät voimansa, tavoitteena Hippos2023

Vaikka amerikkalainen jalkapallo on Suomessa marginaalilaji, on Jyväskylässä pyöritetty harrastustoimintaa useassa eri seurassa. Toiminnan kasvattamiseksi ja kehittämiseksi naisten seura Jyväskylä Jaguars, miesten ja nuorten seura Jyväskylän seudun Jaguaarit yhdistävät rivinsä.

Lähtölaukauksena seurat siirtyvät saman nimen, Jyväskylä Jaguars, alle ja starttaavat Hippos 2023-hankkeen, jonka tavoitteena on saada uudesta Hippoksen stadionista jenkkifutareiden kotiareena.

Jyväskylässä oli viime toimintavuoden päättyessä 120 aktiivista amerikkalaisen jalkapallon harrastajaa. Seurojen yhteisenä tavoitteena on kasvattaa pelaajien ja taustatoimijoiden määrää, yhdistää joukkueiden nimi ja brändi lajin näkyvyyden parantamiseksi sekä päästä pelaamaan kaupungin tulevalle ykkösareenalle, Hippoksen stadionille, vuonna 2023.

Tavoitteena on, että seuraavan toimintavuoden loppuun mennessä Jyväskylä Jaguarsissa pelaa vähintään 170 jenkkifutaria. Olennaista on kasvattaa myös valmentajien, huoltajien ja muiden toimihenkilöiden
määrää, sillä toiminta ei pyöri ilman taustaorganisaatiota. Vuoden 2023 loppuun mennessä voimme kasvaa maltillisella vauhdilla ja täysin realistisilla tavoitteilla yli 250 jäsenen seuraksi ja jos tavoitteet ylittyvät, saavuttaa jopa 300 jäsenen rajan
, visioi Jyväskylä Jaguarsin hallituksen puheenjohtaja Otteliina Rantanen.

Tekonurmistadionista jenkkifutareiden kotiareena

Jyväskylän valtuusto näytti toukokuussa vihreää valoa Hippos2020-hankkeelle, jonka yksi osa on 5000- paikkainen tekonurmistadion. Stadionin arvellaan olevan valmis viimeistään vuonna 2023.

Kuvan lähde: hippos2020.fiAmerikkalainen jalkapallo kiinnostaa suomalaisia katsojia, siitä on todisteena muun muassa miesten Vaahteramaljan, eli SM-finaalin, liki 3000 katsojaa ja monien miesten SM-sarjan, Vaahteraliigan otteluiden tuhatpäiset katsojajoukot. Kuitenkin puitteiden ja markkinoinnin tulee olla kiinnostuksen takaamiseksi kunnossa. Siksi haluamme Hippoksen stadionin kotiareenaksemme, sekä yhdistää rivimme lajin näkyvyyden edistämiseksi, kommentoi Jaguarsin miesten Mikko Punkari.

Viime vuosina amerikkalaisen jalkapallon pelaajat eivät ole päässeet kisailemaan kaupungin ykkösnäyttämölle, Harjun stadionille, sillä liikuntapalveluissa ollaan oltu huolissaan luonnon nurmen
kestävyydestä sen kovan käyttöasteen vuoksi.

-Tekonurmipäällysteisellä stadionilla nurmen kunnosta ei tarvitse olla huolissaan. Hippos2020-projektin on edellytetty palvelevan mahdollisimman montaa eri lajia, joten jenkkifutarit tulee ehdottomasti huomioida stadionin käyttäjinä. Yhteistyö jalkapalloväen ja muiden seurojen kanssa on ollut viime vuosina todella hyvää ja pystymme varmasti sovittamaan pelipäiviämme JJK:n ja JyPK:n kalentereiden mukaan. Olemme olleet yhteyksissä Hippos2020-hankkeen vetäjiin ja he näkevät pelaamisemme siellä mahdolliseksi vähintäänkin väliaikaisten viivoitusten avulla, Punkari näkee.

Tule mukaan!

Jyväskylä Jaguars etsii jatkuvasti joukkoonsa uusia harrastajia. Naisten ja yli 15-vuotiaiden tyttöjen alkeiskurssi järjestetään 15.1. ja 17.1.

Muiden (eli miesten, 19-11 -vuotiaiden poikien ja alle 15-vuotiaiden tyttöjen) tryoutin järjestetään 14.2. – 16.2.

Uusien harrastajien lisäksi myös kaikenlainen muu apu toiminnan tueksi otetaan lämpimästi vastaan. Lähdetään yhdessä kohti Hipposta ja isompia areenoja!


Lisätietoja:
Otteliina Rantanen
Puheenjohtaja
Jyväskylä Jaguars
044 2920098
otteliina.viinikainen (ät) gmail.com