- Ajankohtaista, jaguars, miehet

KAUSI KÄYNTIIN LA 18.7. OULUSSA!

Jaguars-miesten kausi käynnistyy lauantaina vierasottelulla Oulu Northern Lightsia vastaan. Joukkueiden viime kauden kohtaaminen päättyi Jaguarsin kannalta karvaasti. Jyväskylä johti ottelua 6- 19, mutta hävisi lopulta pisteellä 20-19.

Northern Lightsin hyökkäys on perustunut viime vuonna monipuoliseen ja kovaan juoksuhyökkäykseen. Pallonkantajia on lukuisia. Keskushyökkääjät Patrick Moilanen, Aleksi Statsevich, Pauli Pylväs ja Matti Kullas. Lisäksi pelinrakentajakaksikko Joonas Kotajärvi – Othman Al-Kubaisi juoksevat itse ja antavat palloa kannettavaksi laitahyökkääjistölleenkin. Kun tähän lisätään Perttu Hyttisen ja muiden hyökkäyksen linjamiesten pull-blogit ja agressiivinen pelitapa, on kasassa vahva juoksupaletti, jota vastaan tarvitsee malttaa pitää vastuunsa ja iskeä kovaa ottelun jokaisella puolustusdownilla.

Aleksi Statcevich on Oulun vaarallisimpia pelaajia hyökkäyksessä ja puolustuksessa.
Kuva: Northern Lights

Mielenkiintoa oululaisten pelaamiseen lisää ykkösdivisioonakokemusta omaavan Al-Kubaisin paluu pelinrakentajaosastolle sekä Northern Lightsin seuraikoneihin kuuluvan sisemmän laiturin Tuomo Tomperin paluu. Oulu tuskin hylkää tänäkään vuonna vahvaa juoksuaan, mutta näiden comeback-pelaajien myötä heittopelin rooli saattaa kasvaa satunnaisista downeista olennaiseksi osaksi Revontulien peliä, jolla voidaan yllättää vahvaa juoksua vasten ylireagoiva puolustus.

Hyvärinen sittenkin pelikuntoon

Jalkaansa kuntouttanut Matti Hyvärinen sai kesäkuussa hyviä uutisia lääkärikäynnillään. Jos kipu sallii, pelaaminen on täysin sallittua. Kuntoutus sujui hyvin ja puolustuksen valmentajan tehtäviin keskittynyt mies pääsi mukaan harjoituksiin nyt peliä edeltävällä viikolla ja täydentää Jesse Ringborgin, Jarno Mäkisen ja Anssi Kaikkosen tukimiesosastoa. Nuoret linebackerit Patrick Blomvist ja Aapo Taipale missaavat miesten kauden avauksen.

LB – Matti Hyvärinen

Tukimiesten lisäksi Oulun kovaa juoksupelaamista vastaan puolustuksen keskustassa odotetaan paljon Juuso Kivimurrolta ja Jussi Liimataiselta. Takakentän Kristian Luukkosen preesens tulee näkymään myös juoksupuolustamisessa ja hän tarjoilee tarvittaessa vaihtoaikaa myös tukimiehille.

-Oulu on varmasti kova mittari juoksupuolustuksemme tasosta, Hyvärinen näkee.

Jaguars-hyökkäys uudistunut melkoisesti

-Viime kauden aloittavasta hyökkäyksestä meillä on aloituksessa lauantaina linjamiehet Tatu Tuominen ja Antti Riikonen sekä monitaituri Akseli Syrjänen. Toisin sanoen aloittavasta kokoonpanosta löytyy kahdeksan uutta nimeä, hyökkäyksen koordinaattori Mikko Punkari kertoo.

Akseli Syrjänen (kuvassa) ja linjamiehet Tatu Tuominen+Antti Riikonen ovat tämän kauden aloittavan hyökkäyksen ainoat viime kaudella mukana olleet pelaajat.

Keltanokkina Jaguaareja ei silti kannata pitää. Täysin uusia jenkkifutistulokkaita ovat vain linjamies Otto Kalpio ja laituri Joonas Bjöörninen. Esimerkiksi junioreista edustukseen nousseet linjamiehet Matti Niemi ja Vilho Bernitz ovat pelanneet jo vuosia.

-Niemi painaa 110 kiloa, Bernitz 135 kiloa. Eivät nämä enää ihan lapsukaisia ole. Keskushyökkääjätkin näyttävät siltä, että ovat joskus juosseet pallo kainalossa. Yhteisiä kilometrejä hyökkäyksellä on kuitenkin takana vasta vähän. Yllättyisin, jos tulikasteessa kaikki palaset osuisivat täysin suunnitellusti kohdilleen. Odotan ja luotan silti, että suoriudumme hyvin ja pystymme vastaamaan Northern Lightsin kovaan puolutuspelaamiseen. Lauantaina nähdään missä mennään, Punkari kertoo.

WHAT’S HAPPENING?