- Ajankohtaista, featured, jaguars, naiset

Kissanaisten kotiavaus lauantaina Palokassa!

Jaguarsin naisten viime kausi oli hankala. Kapealla kokoonpanolla pelanneen joukkueen hyökkäys nojasi pitkälti juoksupeliin, joka on kuluttava pelitapa kahteen suuntaan pelaavalle joukkueelle.

Tulevana lauantaina nähdään monessa mielessä uudenlainen Jaguars. Joukkue on vahvistunut talven aikana mm. seitsemällä uudella tulokkaalla, joista Irja-Liisa Kiiskinen, Emilia Ahonen, Laura Salonen, Anna Kuitunen, Pinja Ängeslevä ja Janika Lehtinen saavat lauantaina tulikasteensa Palokassa. Hyökkäyksen ja puolustuksen linjassa moni nainen pelaa edelleen kahteen suuntaan, mutta maajoukkuessakin mukana olleen Noora Kumpulaisen paluu kentille tuo vahvan avun viime kauteen verrattuna. Hyökkäyksen linjan ja Linda Ahtamon kovaa jysähtävien blokkien varaan on hyvä rakentaa juoksuhyökkäyksen peruspilareita.

RB – Linda Ahtamon viime vuoden pelaajakortti

Monipuolisuutta viime kauden hyökkäykseen haetaan ilmapelistä. Otteliina Rantanen (os. Viinikainen) vaihtoi talven aikana sukunimensä lisäksi pelipaikkaa ja toimii kauden avauksessa joukkueen aloittavana pelinrakentajana. Vaahteraliigan allstars-kokoonpanoonkin valittu laitahyökkääjä Satu Aumo missaa alkukauden, koska matka harjoituksiin ja otteluihin on Australiasta käsin niin pitkä, että se hyväksytään tekosyyksi jopa päävalmentaja Mikko Sammaleen tiukoissa kriteereissä. Kiinniottoja on täten lupa odottaa Katariina Kiviniemeltä sekä rookie-osastolta – eritoten Laura Saloselta.

Kuinka paljon Jaguars-hyökkäys monipuolistuu Otteliina Rantasen rakentaessa peliä?

Revontulia ilmassa – Roihua maassa?

Northern Lights pelasi viimeksi Vaahteraliigassa kaudella 2017. Kaudelle 2018 oululaiset eivät saaneet riittävän laajaa kokoonpanoa kasaan ja pelasivat kakkosdivisioonassa. Vaahteraliigakaudella 2017 pelinrakentaja Tiina Ylikorkala kykeni heittämään yli 150 jaardia ottelua kohden. Kauden aikana syntyi myös 13 touchdownia. Mikäli Natalia Blomsterin, Oona Kivelän ja Iida Kiviojan vire on kohdillaan, voidaan Palokan taivaalla nähdä hienoa heittohyökkäystä. Huikea Anna-Reetta Juntunen sen sijaan puuttuu ainakin Northern Lightsin kotisivujen pelaajaluettelosta. Hänen tasoisensa pelaajan puuttuminen näkyy varmasti oululaisten pelissä molemmin puolin palloa.

Juoksupelissä kova tekijä on Satu Roiha, jonka juoksut Jaguarsin tulee ehdottomasti saada pysäytettyä. Viime vuonna Jyväskylä pelasi usein todella hyvin puolustuksen puolella, mutta ajoittain naaraspedoilla oli haasteita kiertopelien eliminoinnissa. Roihan tasoista keskushyökkääjää vastaan etenkin tämän osa-alueen tulee olla lauantaina kunnossa. Mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, Jyväskylän puolustuksen ykkösnimi tulee taklaukissa olemaan nro 44 Assi Toivola (os. Nieminen). Ei ole yllätys, mikäli tämä kaksikko törmää toisiinsa taiston tiimellyksessä useaan otteeseen.

  • Kauden avaus lauantaina Palokassa klo 15.00!
  • Vapaa pääsy – Kioski palvelee!
  • Kaveri mukaan ja kannustamaan Jaguars kaudenavausvoittoon!

Fiilistele ennakkoon myös Facebook-tapahtumaa ja kutsu kaverit mukaan!

Kotijoukkueen rosterin löydät täältä.
Avausmatsin missaavat:
Satu Aumo, Anne Byman, Maiju Lonka sekä Niina Heino.