- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Kohti Rautamaljaa: Esittelyssä raskas kalusto

Jaguarsin viime kauden linjamiehistöön verrattuna rosterista puuttuvat seuraikoni Kalle Lahtinen sekä ykkösdivisioonassa pelaavaan Tampere Saintsiin siirtynyt Jussi Koistinen ja Tampereelle opintojen perässä muuttanut Konsta Matikainen. Jesse Ringborg vaihtoi puolestaan pelipaikkaa tukimiesosastolle. Uusia tulijoita linjamiehistössä ovat oman juniorimyllyn läpikäyneet Vilho Bernitz ja Matti Niemi sekä tulokkaat Otto Kalpio, Miguel Mäkinen ja Jani Lehtinen.

-Kokonaisuudessa olen erittäin tyytyväinen jo syksystä lähtien paljon nousseeseen treeniaktiivisuuteen. Pystyimme ihan tosissaan juoksemaan boksijuoksuharjoituksia aina tammikuusta lähtien, Jaguarsin päävalmentaja Jussi Kangas kertoo.

-Tämä on jatkunut kesätreenien alkaessa ja uskon että olemme tarpeeksi valmiita lauantaina, kun kauden ensimmäinen peli alkaa Oulussa.

Näillä saatesanoilla ladys and gentelmen, tässä Jaguars-pelin raskas kalusto ja sydän: linjamiehet.

Tatu Tuominen

OL – Tatu Tuominen

-Hyökkäyksen linjan keskustaa ankkuroi tuttuun tapaan Tatu Tuominen, joka on viime vuosina kovalla työllä nostanut itsensä joukkueen hyökkäyksenlinjan päälliköksi. Näyttää esimerkillään mallia koko joukkueelle, päävalmentaja Jussi Kangas kertoo.

Jussi Liimatainen

Liimatainen naureskelemassa tällä kaudela Vaahteraliigaa pelaavien Timi Tuomisen ja Niilo Ojansivun kanssa. Kuva: Hilarious Hobbit.

– Myöhäisemmällä iällä jenkkifutiksen aloittanut Jussi Liimatainen edustaa jo kokeneemaa kaartia, joka on ottanut sitoutuneella tekemisellään jälleen pelillisiä harppauksia eteenpäin. Pystyy pelaamaan linjan molemmilla puolilla. Tulee aiheuttamaan etenkin puolustuksen puolella harmaita hiuksia enemmän vastustajalleen kuin itselleen, Kangas veistelee.

Antti Riikonen

-Usean välivuoden jälkeen kentille paluun tehnyt Riikonen on talven aikana päässyt lähemmäs nuoruusvuosiensa tasoa. Ottanut isoja kehitysaskeleita hyökkäyksen blokkaamisessa ja saanut peliinsä uudenlaista kiukkua. Tulee olemaan tärkeä palanen hyökkäyksen linjaa alkavalla kaudella, Kangas kertoo.

Juuso Kivimurto

Juuso Kivimurto

Kivimurto kuuluu joukkueen harvoihin pelaajiin, jolta löytyy pelikokemusta Jaguaareista Vaahteraliigavuosilta. Oli jo juniori-ikäisenä mukana ja aktivoitui 2010-luvun taitteessa uudestaan mukaan kehitysjoukkue Piratesin kautta. Vuonna 2013 pelasi Jaguaarien Vaahteraliigamiehistössä ja sen jälkeen ollut joukkueen puolustuksen kantavia voimia divisioonissa.

-Matalalta ja todella kovaa tuleva Juuso Kivimurto tuo puolustuksen linjaan erittäin ison palasen kokemusta ja rankaisevaa taklausvarmuutta, Kangas hehkuttaa.

Vilho Bernitz

Benitz nuorten maajoukkueen kuvassa 2017. Kuva: SAJL.

-Useissa Jaguaarien juniori-ikäluokissa pelannut ja U17-maajoukkueessa PM-kultaa 2017 voittanut Bernittx palaa kentille välivuoden jälkeen. Murtautuminen miesten sarjoihin tapahtuu tänä vuonna rytinällä, Kangas hehkuttaa.

Matti Niemi

Niemi (kuvassa sentterinä) on monipuolinen linjamies, joka hoitaa tarvittaessa vaikka snapit ja potkut. Kuva: Niko Perälä

-Bernitzin tavoin useat juniori-ikäluokat läpikäynyt välivuoden pitänyt comeback-pelaaja. Tehnyt huikeasti ja esimerkkillisesti duunia talven aikana, josta kertoo myös valinta joukkueen kapteenistoon. Pystyy pelaamaan sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa. Akseli Syrjäsen ohella toinen potkaisijamme, joka ei ole linjamiehelle kovin tavallista, Kangas kuvailee.

Otto Kalpio

-Koronatauon aikana kovan kuntokuurin tehnyt Otto Kalpio on yksi syksyn try outien kautta joukkueeseen tulleista linjamiehistä. Syksystä asti sitoutuneesti harjoitellut pelimies, joka on omaksunut linjapelaamisen salat nopeasti ja tehokkaasti, Kangas kertoo.

Miquel Mäkinen

-Syksyn tryout-leiriltä asti aktiivisesti treenannut jääkiekkotaustan omaava Miguel Mäkinen antaa puolustuksen keskustaan jässikän voimat. Ottanut isoja harppauksia kuluvan vuoden aikana, Kangas kuvailee.

Jani Lehtinen

-Joukkueeseen viimeisimpänä liittynyt Lehtinen ottaa erittäin innostuneella linjapelaamisen ja isolla treeniaktiivisuudella oppeja vastaan ja on harjoituksissa jo näyttänyt, että opit on menneet perille, Kangas kertoo.

  • Jaguars-miesten kausi alkaa lauantaina 18.7. Oulussa Northern Lightsia vastaan.
  • Joukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina 25.7. klo 13 Viitaniemessä Lahti Panthersia vastaan.