- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Kohti Rautamaljaa: Tukimiehet ja keskushyökkääjät

Jaguarsin tukimiesosasto muuttuu tälle kaudelle merkittävästi, kun viime kauden tukimiehistä Tuukka Hietamäki jättää kauden väliin ja Matti Hyvärinen nähtäneen loukkaantumisen takia ainoastaan valmennustehtävissä.

Jarno Mäkinen

Jarno Mäkinen palaa kentille! Kuva: Hilarious Hobbit

Aiemmin enimmäkseen puolustuksen linjassa pelanneet Jesse Ringborg ja kentille palannut Jarno Mäkinen on siirretty täksi kaudeksi tukimiehiksi.

Mäkisellä on yksi kauden vaativimmista tuplarooleista joukkueessa. Hän pelaa ulompaa tukimiestä ja esiintyy myös hyökkäyksen puolella keskushyökkääjistössä.

-Jarnon paluu tuo kentälle ja kentän ulkopuolelle myös huikeasti positiivista energiaa. Todella kannustava joukkuepelaaja, puolustuksen valmentaja Hyvärinen kertoo.

Jesse Ringborg

Jesse Ringborg siirtyy puolustuksen endin paikalta keskimmäiseksi tukimieheksi

-Jesse on parina viime kautena ollut Jaguars-puolustuksen uloimpana linjamiehenä myrkkyä vastustajan kiertopeleille. Siirtyminen tukimiesosastolle tuo puolustuksen keskustaan todella vahvan fyysisen preesensin, jota vastustajien keskushyökkäävät oppivat kauden aikana varmasti kunnioittamaan, Hyvärinen kertoo.

Anssi Kaikkonen

LB – Anssi Kaikkonen

-Roppakaupalla kokemusta tukimiesosastolle tuo jo lähemmäs 30 vuotta Suomen jenkkifutiskentillä nähty Anssi Kaikkonen, joka jaksaa edelleen näyttää omalla esimerkillään nuoremmille, miten vastustajan juoksupeli saadaan pysäytettyä. Tarvittaessa painaa menemään myös puolustuksen linjassa, Hyvärinen kuvailee.

Patrick Blomqvist

Blomqvist (keskellä) viime kauden U17-divisioonamestaruuden jälkeen Rusilan ja Vehkalan kanssa

Blomqvist pelasi viime vuoden Vehkalan ja Rusilan tavoin Tampere Saintsin U17-joukkueessa. Jaguaarien junioreissa Blomqvist oli aikoinaan kokonsa ansiosta vastustajille hankalasti peitettävä ja taklattava laita- ja keskushyökkääjä. Pari vuotta sitten pelipaikkarepertuaari laajeni linjamiehistöönkin. Tuleva kesä on ensimmäinen edustusjoukkueen mukana ja miehen ykköspelipaikka löytyy tukimiehen tontilta.

Aapo Taipale

Taipale vasemmalla jahtaamassa quarterbackia. Otteluissa punainen paita ei pelasta pelinrakentajia. Kuva: Niko Perälä.

Taipale on 17-vuotias ja pelaa edustuksen lisäksi Seinäjoki Crocodilesin ja Jaguarsin yhteisjoukkue Dragonsissa U17- SM-sarjaa. Tämän johdosta miesten sarja-avaus Oulua vastaan jää Taipaleelta väliin.

-Nuoresta iästä huolimatta Aapo on näyttänyt treeneissä pysyvänsä hyvin mukana myös miesten vauhdissa. Myös raamit riittävät hyvin. Häneltä ja Blomqvistillä voi varmasti syytä odottaa kauden aikana isoja pelejä, Hyvärinen lupailee.

Matias Hämäläinen

Kesken viime kaudella loukkaantunut Eetu Mälkiä kuntouttaa itseään kauden 2020. Kuten Mälkiällä, myös hänet korvaavilla uusilla pelaajilla, on taustaa Suomen korkeakoulujenkkifutisskenestä.

Matias Hämäläinen on pelannut korkeakoulusarjaa Aalto Predatorsissa sekä useammalla eri sarjatasolla Helsinki Wolverinesissa.

-Matiakselta löytyy taustaa myös keskushyökkäjien valmennuksesta ja hän on antanut hyviä syötteitä juoksupelimme suunnitteluun ja keskushyökkääjiemme tekemiseen, hyökkäyksen koordinaattori Punkari kuvailee.

Onni Pulkkinen

Pulkkinen kantamassa palloa harjoituksissa. Kuva: Niko Perälä

Tampereella TCFA:ssa pelannut Onni Pulkkinen bongasi Jyväskylään rantauduttuaan Jaguarsin ilmoituksen JFL:stä (eli 7 vs 7-muodossa offseasonilla pelattavasta paikallisesta Jaguars Football Leaguesta) ja latoi sen avauskierroksella tiskiin hurjat näytöt usean touchdownin merkeissä.

-Jos blokit osuu kohdilleen, tätä miestä on vaikea saada kiinni. Nopeus ja juoksun oikea-aikainen pystyyn kääntäminen tekevät hänestä vaikean pideltävän, Punkari kuvailee.

  • Jaguars-miesten kausi alkaa lauantaina 18.7. Oulussa Northern Lightsia vastaan.
  • Joukkue pelaa ensimmäisen kotiottelunsa lauantaina 25.7. klo 13 Viitaniemessä Lahti Panthersia vastaan.