- Ajankohtaista, featured, jaguars, miehet

Miesten otteluohjelma 2020

Kakkosdivisioonan otteluohjelma on valmis Jaguarsin miesten otteluajankohtien osalta.

Kausi alkaa Oulussa lauantaina 18.7.

Sarja alkaa jyväskyläläisten osalta vierasottelulla Oulussa lauantaina 18.7. klo 13.00. Viime kaudella joukkueiden välinen ottelu oli todellinen thrilleri, joka päättyi oululaisten yhden pisteen voittoon.

Viime vuodet Northern Lights on esittänyt vahvaa puolustamista ja monipuolista juoksuhyökkäämistä. Heittäenkin joukkue on välillä yllättänyt, mutta leijonan osaa hyökkäyksestä näyttelee vahvat juoksut keskelle sekä nopeat kiertopelit. Alla kooste viime kauden kohokohdista:

Ensimmäinen kotiottelu Viitaniemessä Panthersia vastaan lauantaina 25.7. klo 13.00

Jaguars saa ensimmäisessä kotiottelussaan vieraaksi Lahti Panthersin. Viime kaudella Panthers ja Sipoo Bulldogs osallistuivat kakkosdivisioonan Etelä-lohkoon BULLS-nimisellä yhteisjoukkueella. Seitsemästä ottelusta BULLS pystyi voittamaan vain yhden, jonka perusteella suosikin paineet ottelussa ovat kotijoukkue Jaguarsin niskassa.

Spartans vs Jaguars runkosarjan helmi

Tampere Saintsissa pitkään toimineet valmentajat perustivat Toni Uusitalon johdolla Tampereen kupeeseen oman näköisensä seuran: Pirkkala Spartansin. Spartansiin on liittynyt paljon Saintsin juniorimyllyn läpikäyneitä nuoria urheilijoita sekä kokeneempiakin pirkanmaalaisia jenkkifutareita. Neitsytkaudellaan 2019 joukkue pelasi kolmosdivisioonassa voittaen sarjan.

Laitahyökkääjistö on laadukas Jaakko Koivusen ja Thomas Saloniuksen johdolla. Pelinrakentaja Eemi Huhtisella löytyy jopa liigakokemusta Hämeenlinna Huskiesista, jossa hän pelasi Stan Bedwellin opissa. Heittosirkusta vastaan harjoittelevan puolustuksen takakentän olettaisi myös olevan valmiiksi treenattu. Tukimiesosasto on vahva (mm. Jaguaarienkin U19-joukkueessa pelannut Markus Korpela mahtuisi todennäköisesti halutessaan ykkösdivisioonassa pelaavan Saintsin kokoonpanoon). Linjamiesten valmennuksesta vastaa kokenut Sami Rantanen, joka ei varmasti päästä suojattejaan helpolla. Spartansilla on siis paljon palasia, jonka varaan rakentaa voittavaa jenkkifutisjoukkuetta ja edellytyksiä pelata myös laadukasta heittopeliä.

Lauantaina 1.8. Pirkkalassa klo 18.00 saatetaankin nähdä todellinen runkosarjan helmiottelu.

Jaguarsin toisessa kotiottelussa Veljmiehet la 15.8. klo 16.30

Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet pelasivat viime kaudella ensimmäisen kautensa miesten kakkosdivisioonassa. Kauden alku oli Veljmiehille hankala, mutta kesän edetessä joukkue sai peliään parannettua. Jaguars oli tiukasti puolustavien savolaisten kanssa vaikeukissa Kuopiossa, mutta voitti ottelun täpärästi 8-13.

Kuva: Jari Turunen

Runkosarjan päätösmatsissa keskisuomalaiset rynnivät lopulta 29-6 voittoon Veljmiehistä. Savolaisten suurin ongelma oli pallonmenetykset ja jos joukkue saa karsittua syötönkatkonsa minimiin, on sillä potentiaalia nousta jopa sarjan kärkikahinoihin.

Pudotuspelit

Koronan johdosta runkosarjassa pelataan siis lohkojen sisällä vain ja ainoastaan yksi kierros. Pudotuspelien osalta pelataan vain välierät ja finaali: Rautamalja. Välieriin jatkaa runkosarjasta vain lohkojen kaksi parasta, joten jokainen ottelu on todella tärkeä, eikä tappioihin ole varaa.