- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Miehet Jussi Kankaan johdolla kohti kautta 2020

Jyväskylä Jaguarsin kokeilupäivät onnistuivat hyvin ja niiden jälkeiseen keskiviikon offseason-starttiin saatiin komea osanotto.

Seuran junioreista miesten joukkueeseen ovat nousemassa Veeti Vehkala WR, Jan Rusila WR, Patrick Blomqvist WR/TE, Matti Niemi OL/DL, Mikael Taivassalo QB sekä pari välivuotta jenkkifutiksesta pitänyt Konsta Kotanen DB.

Kokeilupäivillä joukkueen riveihin liittyivät myös aikaisempaa jenkkifutiskokemusta omaavat Matias Hämäläinen RB, joka on pelannut aikaisemmin Suomi-korkeakoulujenkkifutiksen lisäksi Helsinki Wolverinesin riveissä. Mielenkiintoinen nimi on kilpatasolla hiihtänyt Juho Muhonen, jolta löytyy jenkkifutiskokemusta highschoolista lajin emämaasta Yhdysvalloista. Kokonaan uusia jenkkifutistulokkaita ovat Otto Kalpio, Joonas Björninen, Miguel Mäkinen, Jere Akkanen, Aaro Seppälä, Arttu Lähdesmäki, Lasse Kalliokoski ja Matias Romo. Heistä usealla on aiempaa urheilutaustaa esimerkiksi jääkiekon ja koripallon parista.

Jaguaarikasvatit Rusila, Blomqvist ja Vehkala juhlivat viime kaudella U17-divisioonan voittoa yhteistyöseura Tampere Saintsin riveissä ja olivat mukana nuorten maajoukkueleirityksessä. Nyt kolmikko tähyää miesten kakkosdivisioonaan Jaguars-paidassa.

-Viime kauden joukkueesta hyökkäyksessä isossa roolissa ollut laitahyökkääjäkaksikko Kaapo Peurakumpu – Kalle Leppänen jatkaa ensi kesänä pelejään korkeammilla sarjatasoilla. Oltaisiin mielellään pidetty meilläkin, mutta nyt kun tulijapuolelle on yli puolen tusinaa pelaajaa noille paikoille, menetykset eivät kirpaise niin pahasti. Myös boksiin saadaan kaivattua nuorennusta aikaiseksi. Kuudentoista uuden tulijan lisäksi viime kauden rungosta jatkanee Jaguarsissa ainakin noin viisitoista pelaajaa, seuran puheenjohtaja Mikko Punkari iloitsee.

-Joukkueen runko koostuu nyt huomattavasti nuoremmista ja nälkäisemmistä pelaajista, kuin kahteen aiempaan offseasoniin lähdettäessä. Tämä tietää hyvää myös harjoittelukulttuuriille, joukkueenjohtaja Anssi Kaikkonen tiivistää.

Uusi HC Jussi Kangas peräänkuuluttaa vauhdikkaiden harjoitusten tärkeyttä

Miesten joukkuetta kaksi vuotta valmentanut Toni Bärlund muutti Jyväskylästä syyskuussa Pajulahden opintojensa perässä.

Päävalmentajana toimii jatkossa Jussi Kangas, jolla on pitkä valmennustausta jenkkifutiksen ja jääkiekon parissa. Jenkkifutiksen parissa Kangas on ollut tekemisissä vuodesta 1994 lähtien yhdeksässä eri joukkueessa ja nuorten maajoukkueessa. Pelaajana Kangas oli voittamassa mm. nuorten Euroopan Mestaruutta 1996 sekä kahta Vaahteramaljaa Helsinki Roostersin riveissä (1999 ja 2000). Valmennustehtävistä häneltä löytyy mm. viisi nuorten SM-mitalia vuosien 2000 ja 2007 välistä Roostersin ja Jaguaarien riveistä. Jääkiekkovalmennusta Kangas on tehnyt 14 vuoden ajan. Vuonna 2014 Kangas pelasi vielä Jaguaarien miesten riveissä hyökkäyksen linajssa ja toimi puolustuksen linjamiesten valmentajana joukkueessa viimeksi 2017.

Jussi Kangas #57 otti ensikosketuksen jenkkifutikseen 1994. Viimeisen kerran mies nähtiin kentällä pelajaana Jaguaareissa vuonna 2014.

-Tunnen pelaajarunkoa jo vanhastaan pelipaikkavalmennuspestini kautta. Näin ensimmäisten harjoitusten jälkeen, että pelaajistossa vallitsee hyvä yhteispöhinä ja halu lähteä tekemään töitä uusien tavoitteiden eteen. Jaguars-miehistö teki onnistuneet tryout-päivät ja näin ensi näkemältä joukkoon on runkopelaajien lisäksi liittynyt hyvin uusia pelaaja-aihioita. Tärkeintä on saada järjestelmällinen harjoittelu käyntiin ja lähteä lajin perusasioista liikkeelle, Kangas kertoo.

Paljon positiivista lyhyessä ajassa

Kesän jälkeen Jaguars asetti tavoitteekseen saada kokoon niin paljon uusia, nuoria pelaajia, että joukkue kykenee harjoittelemaan laadukkaasti ja hyvällä yhteishengellä. Tavoite onnistui hyvin ja uusi päävalmentaja Kangas pääsee liikkeelle hyvistä lähtökohdista.

– Tärkeintä on harjoituskulttuurin muuttaminen ja nyt try outin jälkeen siihen on hyvät mahdollisuudet. Tärkeää on saada yksilöt sitoutumaan joukkueen tavoitteisiin. Uskon, että se tulee vahvistumaan rungon nuorentuessa ja sillä, että minä ja muu valmennus rakennamme tarpeeksi kehittävän ja haastavan harjoituskauden ohjelman. Kuten entinen Philadephia Eaglesin valmentaja Dick Vermeil totesi: ”kovaa harjoittelu ei ole rangaistus”.

“Kovaa harjoittelu ei ole rangaistus”

-Olen ehtinyt vuosien varrella pelaamaan ja valmentamaan monissa lajeissa ja pelaajan kehittymiseen ei vielä tähän päivään mennessä ole löytynyt muuta vastausta kuin harjoittelu. Harjoittelu kulkee aina käsi kädessä henkilökohtaisen kehittymisen ja joukkueen pelin kehittymisen kanssa. Jotta joukkue voi kehittyä, tarvitsemme harjoituksiin koko joukkueen, Kangas kertoo.

Miesten harjoitukset

– Vaikka niin sanotut tryoutit on jo ohi, haluan ilmoittaa uusille pelaajille, että tervetuloa harjoittelemaan!

Miesten harjoitukset ke 6.11. Hipposhallin alakerran jalkapallotilassa 21 – 22. Paikalle viimeistään klo 20.45.

Tämän jälkeen yhteisharjoitukset maanantaisin Kortepohjan koululla 20.45 – 22.00 ja keskiviikkoisin Hipposhallin alakerran jalkapallotilassa 21.00 – 22.00.

Pelaajilla lisäksi mahdollisuus osallistua lisämaksusta tiistaisin naisten joukkueen kanssa juoksutekniikka+kehonhallinta harjoitteluun Kuokkalan Graniitissa sekä torstaisin Soikis-vuorolle Hipposhallissa.

ZZ TOP ensi kesän soittolistalla pukukopissa?

Koska Kankaan ulkoinen olemus voi herättää vahvan mielikuvan, nettitoimitus tiedusteli loppukevennyksenä haastattelulle, onko uuden päävalmentajan parralla jokin tarina vai mistä sen kasvattaminen on lähtenyt liikkeelle.

– Mitään varsinaista tarinaa ei ole. Kun hiukset harvenivat, päätin että jokin piiska pitää olla. Kolme ja puoli vuotta sitä on kasvatettu. Siinä vaiheessa, kun Prismassa asioidessa ZZ Top rupesi soimaan taustalla ja eräs elämää nähnyt miesasiakas rupesi liftaamaan ostonkärryjeni kyytiin, ajattelin että olisi aika ehkä hieman trimmata.

LISÄTIETOJA

Päävalmentaja
Jussi Kangas
0407584236
kangoman78@hotmail.com