- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Miehet voitoon Farmersista juhlaottelussa

Jyväskylän kaupunki tarjosi Jaguarsin avausotteluun katsojille vapaan sisäänpääsyn. Tämä ja aurinkoinen keli houkuttelivatkin Viitaniemen katsomon täyteen ihmisiä.

Ottelun avausneljännes oli tunnusteleva. Farmers-hyökkäys pystyi juoksemaan pallon kanssa uusiin yrityksiin, mutta ei maaliin asti.

Jaguars kuljetti palloa Joni Pyöriän ja Mathias Suutarin juoksuilla. Avaustouchdown nähtiin, kun Emil Mannermaa heitti pallon maalialueelle Akseli Syrjäselle.

Akseli Syrjänen vastasi Jaguarsin avausmaalista ja kirjautti myöhemmin myös syötönkatkon.

Ottelun ratkaisu nähtiin toisella neljänneksellä, kun Farmersin juoksu alkoi yskiä ja joukkue joutui hakemaan onnistumisia heittopelillä. Niitä ei kuitenkaan nähty, vaan Jaguars-puolustuksesta Henry Lehtonen, Akseli Syrjänen sekä Juho Ylönen nappasivat syötönkatkot. Viimeksi mainittu palautti pallon vielä touchdowniksi asti.

Jaguars-hyökkäyksen nuoret pelaajat kiittivät puolustuksen muista riistoista. Mannermaa heitti kaksi touchdownia Aleksi Hirvoselle, jonka lisäksi keskushyökkääjä Saulus Vanhatalo juoksi yhden maalin. Puoliajalle mentiin näin kotijoukkueen 33-0 johdossa.

Aleksi Hirvonen pelasi ottelussa laitahyökkääjänä tehden kaksi maalia.

Toisella puoliajalla ensimmäiset pisteet nähtiin, kun Jaguarsin puolustus ahdisti Farmersin lentpotkuun. Potkaisija ei saanut palloa kunnolla haltuun ja ensimmäisenä paikalla ollut Jesse Ringborg aiheutti Farmersille oman maaliin, ja lukemat kasvoivat Jyväskylän 35-0 johdoksi, jolloin myös pelikello siirtyi juoksemaan tauoitta.

Keskisuomalaisten hyökkäys ei saanut tehtyä ottelussa enää lisäpisteitä. Pallo saatiin tuotua kahdesti Farmers-päätyyn, mutta neljänsien yritysten kenttäpotkumaalit eivät osuneet maalihaarukkaan.

Vierasjoukkue Farmers sen sijaan onnistui maalinteossa. Ensin Farmers-tukimies katkaisi Mannermaan syötön ja kavensi lukemiksi 35-6. Lopussa Kiuruvesi onnistui myös hyökkäyksen puolella ja kavensi lopputulokseksi 35-12.

Jaguarsin U17-ikäiset pelaajat olivat tulessa myös sunnuntaina oman ikäluokkansa SM-sarjassa, kun Jaguarsin ja Seinäjoki Crocodilesin yhteisjoukkue Dragons voitti Helsinki Wolverinesin peräti 62-0.

Miesten kausi jatkuu vierasottelulla Kokkolassa Goatsia vastaan. Kokkolalaiset ovat ehtineet pelata tällä kaudella yhden ottelun, missä Kuopio Steelersin kakkosjoukkue Veljmiehet oli vahvempi 33-0 lukemin.