- Ajankohtaista, jaguars, miehet

Tommin täkyt

Lauantain 10.7. juhlaottelutapahtuman molempien otteluiden selostajana toimii Tommi Tyrväinen.

Tyrväinen on itse pelannut jenkkifutista aikoinaan Jaguaarien junioreissa ja miehissä sekä Helsinki East City Giantsissa. Lajin ulkopuolelta hän on tuttu jyväskyläläisille JYP:n otteluista, jossa Tyrväinen on viihdyttänyt yleisöä mediakuution näytöiltä käsin. Tyrväinen on tehnyt myös lukuisia stand up-keikkoja, joista osa on ollut kuulemma hyviäkin.

Lauantain miesten otteluun Tommi tarjoaa katsojille viisi seuraamisen arvoista mielenkiinnon kohdetta:

1. Kangas vs Bärlund

– Molemmat miehet tuntevat toisensa pitkän matkan takaa, jonka vuoksi pelikirjasta pitänee kaivaa, niin sanotut perälehdet käyttöön, jos halutaan toinen osapuoli yllättää. Tämähän tietää pelkästään hyvää katsojien kannalta!

2. Jaguarsin rosterin leveys

– Oulua vastaan hyökkäyksen pistesuoritukset hoiti kaksi pelaajaa (Taivassalo, Peurakumpu), jotka molemmat puuttuvat nyt Jaguaarien rosterista. Hyökkäyksen onkin nyt hörpittävä aimo annos käärmekeittoa peliä edeltävissä harjoituksissa ja kasvatettava jykevämpiä selkärankoja uusille vastuunkantajille. Nyt pääsee myös Suutarin poika (Matias Suutari) näyttämään, että kengät ja kädet on kunnossa!

Lauantaina nähdään onko Suutarin kengillä lapsia

3. Jaguarsin puolustus

– Jaguaarien puolustus pelasi varsin pirteän pelin Oulussa. Varsinkin tukimiesosastolta odotellaan kuuluttamoon urotekoja, sen verran myös mahdollisten syötönkatkojen jälkeen löytyy myös pallonkanto-osaamista. Jaguaarien puolustuksesta myös itseäni kiinnostaa samalta sektorilta se, että miten paljon tukimiehet keräävät taklauksia ja Joni Pyöriä.

Tukimies/keskushyökkääjä Joni Pyöriä kuuluu Tyrväisen suosikkeihin

4. Jaguarsin kotietu

– Kaupunki tarjoaa matsiin vapaan sisäänpääsyn ja tapahtumaan on odotettavissa hyvä määrä kotikannattajia! Puitteet on rakennettu siten, että tapahtumasta pitäisi olla tarjolla kotijoukkueelle tuuma, jos toinenkin lisää omaan tekemiseen. Bolo lyö alkutahdit, DJ Pasi Raatikainen ei ole koskaan pettänyt tunnelman kanssa ja villitsee varmasti paikalle saapuvien katsojien kädet yhteiseen rytmiin. Tällä energialla on varsin hyvä pelaajien tannertaa, katsojien tuota tunnelmaa ammentaa ja kuuluttajan sopivasti hammentaa…

5. Mikko Punkarin hyppytuuletus

Punkari harjoitteli hyppytuuletustaan myös koronatauon aikana.
Huomaa jenkkifutis-uskottava kaulaliina.

– Kyseistä tuuletusta voidaan pitää lopullisena naulana arkkuun. Jos tähän tilanteeseen päästään pelissä, on Jaguars tehnyt huomattavan määrän oikeita asioita kentällä ja koko hyökkäkysen muu kymmenikkö on saanut raivattua valtavasti tilaa hämäyksillä tai blokeilla. Allekirjoittaneen väite onkin se, että jos Punkari pääsee suorittamaan hyppytuuletuksen useammin kuin kahdesti, ei Jaguarsin voitosta pitäisi olla epäselvyyttä.