- Ajankohtaista, featured, jaguars, naiset

Naisten kotiavauksen otteluennakko: Jyväskylä Jaguars – Lahti Panthers

Sunnuntaina 2.8. klo. 13.15 potkaistaan käyntiin Jaguarsin naisten kausi kotikentällä Viitaniemen liikuntapuistossa. Jaguarsia vastaan asettuu Lahdesta saapuva Panthers. Joukkueet ovat toisilleen lähes tuntemattomia, joten taistosta tulee varmasti näkemisen arvoinen!

Useita vuosia pienen rosterin kanssa kamppaillut Jaguars siirtyi kaudella 2020 1. divisioonasta 2. divisioonaan hakemaan vauhtia ja kartuttamaan uusien pelaajien pelikokemusta. Jaguarsin ja Panthersin lisäksi 2. divisioonan voitosta taistelee tänä vuonna vain yksi joukkue, Helsinki Roosters. 

Kuvassa Jaguarsin kokenut linjakokoonpano.
Kuva: Niko Perälä

Panthers ja Roosters pääsivät aloittamaan kauden jo viikkoa aikaisemmin pelatussa tiukassa taistossa, joka päättyi Roosterin hyväksi pistein 14–18. Ottelun lopputulos sai jyväskyläläisten puntit tutisemaan: vastustajat ovat pistesaldon perusteella lähes yhtä kovia, mutta mikä on jyväskyläläisten taso suhteessa kilpakumppaneihin?

Kuten sanottu, Panthers ja Jaguars eivät ole toisilleen tuttuja joukkueita lähimenneisyydestä. Lahti pelasi viime vuonna 2. divisioonassa, ja sitä ennen väliin mahtui muutama kausi, jolloin joukkue ei pelannut lainkaan. Jaguarsin saamien ennakkotietojen mukaan Panthersin rosteri on kapeahko ja joukkue on melko nuori, vaikkakin seasta löytyy myös vanhoja konkareita. Panthersin joukkueenjohtaja Anu Reijonen kommentoi tulevan sunnuntain peliä: “Peliin lähdetään nälkäisenä. Ensimmäisessä pelissä voiton avaimet oli käsissä ja tappio niukka, joten kova tahtotila jäi tulevaa sunnuntaita varten. Tällä viikolla on keskitytty hiomaan niitä pieniä asioita, jotka jäivät kauden avauksessa puuttumaan.”  Panthers nostaa joukkueestaan kuumiksi pelaajiksi WR/FS Anni Moilasen ja OL Maija Laukkasen. 

Poikkeuskevät on epäilemättä vaikuttanut kaikkien joukkueiden treenaamiseen ja pelaajatilanteeseen, ja näin on myös Jyväskylän laita. Parin kuukauden treenitauon aikana Jaguarsin riveistä tippui pois muutamia pelaajia, mutta joukkue lähtee kauteen positiivisin mielin 13 hengen vahvuisella rosterilla, josta löytyy sekä vanhoja konkareita että uusia tulokkaita. 

Jaguarsin kokenein kaarti löytyy tällä kaudella linjasta. Sekä puolustuksen että hyökkäyksen linjat rakentuvat jo pelikokemusta kerryttäneistä linjanaisista, joiden joukossa ei ole tällä kertaa yhtään rookieta. Etenkin hyökkäyksen puolella ahkeroivan #60 Anne Bymanin ja puolustuksessa taikojaan tekevän #44 Assi Toivolan varmoja otteita kannattaa seurata, sillä molemmilla on alla jo seitsemän pelattua kautta. 

Rookie-pelinrakentaja Lotta Hulkko treenamassa heittopelejä.
Kuva: Niko Perälä

Jaguarsin hyökkäyksestä mainittakoon myös sunnuntaina tulikasteensa saavat uudet rookie-pelinrakentajat #10 Lotta Hulkko ja #49 Charlotta Lagerstam. Myös viime kaudella jenkkifutisuransa aloittanutta ja isoja kehitysaskeleita off seasonin aikana ottanutta 16-vuotiasta #88 Janika Lahtista kannattaa pitää silmällä. Laita- ja keskushyökkääjänä pelaava Lahtinen on sen verran vikkelä liikkeissään, että hänellä voi hyvinkin olla hallussaan pistetilin avaimet. 

Nopea ja vikkelä Janika Lahtinen Jaguarsien treeneissä.
Kuva: Niko Perälä

Mikäli Panthers mielii maalintekoon, on joukkueen syytä varoa Jaguarsin puolustuksen lineback-kaksikkoa #15 Maiju Lonkaa ja #85 Pinja Ängeslevää. Kumpikin on kasvattanut talven aikana entisestään sekä pelikovuutta, että tahtotilaa päästä tuhoamaan vastustajan hyökkäysyrityksiä.

Sunnuntaina klo 13.15 selviää, kuinka käy kissapetojen taistossa! Tule kannustamaan Jaguarsia kauden ensimmäiseen kotipeliin, tapahtumaan on vapaa pääsy ja kioski palvelee yleisöä. Kioskissa käy vain käteinen.