- Ajankohtaista, featured, naiset

Tiukka ottelu päättyi viimeisillä minuuteilla Kotka Eaglesin voittoon

Jaguars naiset pelasivat kauden ensimmäisen kotiottelunsa Viitaniemen tekonurmella 12.6., kun vastaan asettui Kotka Eagles. Yleisön täyttämä Viitaniemi kylpi auringossa ja sai nauttia tapahtumarikkaasta ja tiukasta väännöstä pelin alusta loppuun saakka. Jaguarsilla oli allaan kahden viikon tauko, jota aikaisemmin he kävivät hakemassa kauden avauksessa voiton Helsinki Roostersia vastaan. Kotka taas oli pelannut jo kaksi ottelua ennen sunnuntaita, joista toinen päättyi voittoon ja toinen häviöön. Joukkueet eivät olleet kohdanneet toisiaan vuosiin, joka loi jännittävät lähtökohdat pelille.

Ensimmäisellä neljänneksellä Jaguars dominoi ottelua ja neljännes pelattiin lähes kokonaan Kotkan 30 jaardin sisäpuolella. Jaguarsin #88 Janika Lahtinen avasi ottelun pistetilin touchdownilla juoksemalla pallon kanssa maaliin, hyökkäyksen linjan tehdessä hienoa työtä. Lisäpistepotku ei valitettavasti osunut haarukkaan. Samalla neljänneksellä Jaguarsin #31 Mimmi Huuska nappasi pelinrakentaja #10 Lotta Hulkon ulospäin suuntautuneen heiton kiinni ja juoksi pallon kanssa maaliin. Lisäksi #22 Inka Heikkinen potkaisi lisäpisteen ja Jaguars siirtyi johtoon 13-0. 

Toisella neljänneksellä Kotka Eagles sai pelinsä kuntoon ja alkoi hamuamaan pisteisiin kiinni. Jaguarsin hyökkäys ei onnistunut etenemään pallon kanssa ja puolustus saikin olla paljon kentällä. Kotka Eagles avasi pistetilinsä ottelussa juoksupelillä, kun #5 Becky Martin juoksi itse pelinrakentajan paikalta maaliin. Lisäpisteyritys ei kuitenkaan onnistunut ja puoliajalle mentiin tilanteessa 13-6.

Toinen puoliaika alkoi puolustusten taistelulla, kummankaan joukkueen pääsemättä tekemään pisteitä. Viimeisellä neljänneksellä Kotka Eagles kuroi kiinni piste-eroa tekemällä touchdownin #4 Aino Kuusimäen heitosta #44 Emilia Etholenille. Lisäpisteyritys kuitenkin epäonnistui ja ottelu siirtyi jännittävään tilanteeseen 13-12. Viimeisillä peliminuuteilla Jaguarsin puntti epäonnistui ja Kotka pääsi hyökkäämään Jaguarsin maalin läheltä rankaisten virheestä tuntuvasti maalilla (#5 Becky Martin #4 Aino Kuusimäen heitosta) ja pelin siirtyessä pistetilanteeseen 13-18. Kun kellossa oli jäljellä 29 sekuntia, ottelu jouduttiin hetkellisesti keskeyttämään joukkueiden kokemien loukkaantumisten takia. Peliä kuitenkin jatkettiin Jaguarsin hamutessa vielä mahdollisuutta voittaa peli. Heitot eivät  kuitenkaan jääneet kiinni ja peli päättyi lukemiin 13-18 Kotka Eaglesin viedessä voiton kotiin. 

Ottelun parhaina pelaajina palkittiin Jaguarsin puolustuksessa hienoja suorituksia näyttänyt #13 Tiina Mutanen ja Kotka Eaglesista #20 Miina Laukkanen. 

Jaguarsin päävalmentaja Lasse-Matti Nieminen nostaa hattua Kotkalle:

”Kotka pelasi hyvin ja he olivat valmistautuneet meitä vastaan erinomaisesti. Meillä oli useampia hyviä suorituksia, mutta hyviä suorituksia vastaan meille tuli sellaisia virheitä, joista Eagles pääsi rankaisemaan isolla kädellä.” 

”Puolustus pelasi meillä hienosti, mutta joutui olemaan liikaa kentällä, hyökkäyksen pystymättä tekemään pisteitä niin kuin olisimme halunneet.” Lasse-Matti jatkaa. Jaguars puolustuksen taidonnäytteitä olivat muun muassa #24 Aino Piipon ja #13 Tiina Mutasen näyttävät syötönkatkot sekä puolustuksen linjan useat taklaukset aloituslinjan taakse.

Tästä sisuuntunut Jaguars lähteekin nyt kahdelle bye viikolle hiomaan suunnitelmia ja viilaamaan virheitä pois seuraavaa peliä varten, joka pelataan 3.7. kotona Säynätsalon kentällä kello 14.30 alkaen, kun vastaan asettuu Helsinki Wolverines! Pistä siis seuraava ja viimeinen kotona pelattava runkosarjapeli ylös kalenteriin ja tule kannustamaan petolauma taas voitonmakuun!

Kuvat: Niko Perälä