- jaguars, miehet

Pelaajaesittely: That ’80s show

Jaguars esittelee lauantain kotiturnauksen alla muutamia pelaajiaan. Viime postauksessa käytiin läpi Young Guns-osastoa ja nyt on kasarin lapsien vuoro. Jussi Liimataisen lopetettua pelinsä viime kesään, rosterin vanhimpien syntymävuodet alkavat nyt lukemilla 198…

Joonas Rautiainen OL / DL

Kuva: Jari Turunen

Joonas Rautiainen aloitti jenkkifutiksen aikuisella iällä vuonna 2018 Jyväskylä Piratesissa. Lisäksi Rautiainen pelasi ja harjoitteli Jaguaarien edustusjoukkueessa. Kentän ulkopuolella Rautiainen vaikuttaa mm. Rujo Katras -yhtyeessä, jonka tuotosta on myös Petoperheen pelipäivä-kappale. Nilkkavamma kiusasi Rautiaista pari vuotta sitten, jonka vuoksi mies piti lajin parista luovaa taukoa, kunnes veri veti jälleen kentille tänä keväänä. Rautiainen pelaa pääasiassa hyökkäyksen guardina, mutta pystyy tarvittaessa hyppäämään myös sentterin tai puolustuksen linjamiehen paikalle. Avausturnauksessa mies kävikin saalistamassa muutaman taklauksen myös puolustuksen puolella.

Jani “JJ” Lehtinen DL / OL

Jani “JJ” Lehtinen aloitti Rautiaisen tavoin jenkkifutiksen vasta päälle kolmikymppisenä. Kuluva kausi on lätkätaustan omaavalle Lehtiselle kolmas. Kahtena aikaisempana vuotena hän on pelannut sekä hyökkäyksen että puolustuksen linjassa ja suunnilleen samanlainen rooli hänellä on myös tämän kauden joukkueessa.

Mikko Punkari WR, QB

Kuva: Jari Turunen

Mikko Punkari aloitti jenkkifutiksen syksyllä 2002 Rauma Sea City Stormissa 17-vuotiaana. Syksyllä 2006 joukkue vaihtui Jaguaareihin opiskeluiden myötä. Pari kertaa kesätyöt veivät miehen vielä Raumalle, mutta tämän jälkeen hän on edustanut Jyväskylän joukkueita. Jaguaareja, Piratesia ja korkeakoulusarjaa pelannutta Renegadesia. Alkanut kausi on hänelle 20. jenkkifutiksen parissa, ja tästä syystä mies pelaa tällä kaudella numerolla 20.

Laitahyökkääjäscenen Kaija Koo

– Aika moni entinen pelikaveri on urheillut täysillä ruuhkavuosiin asti ja laittanut sitten harttarit pysyvästi naulaan. Itse olen halunnut jatkaa lajin parissa, vaikka omilla treenimäärillä en ole enää pystynyt olemaan lähellekään paras versio itsestäni. Pikemmin laitahyökkääjäscenen Kaija Koo. Kroppa ei ole enää samassa terässä kuin ennen ja downien välillä pitää vähän vetää henkeä, mutta toisaalta kun peli alkaa, oon liian kaunis, rietas ja onnellinen että häpeisin mitään, Punkari nauraa.

Avausturnauksessa Punkari pelasi pelinrakentajana, jossa hänet on nähty aikaisemmin Piratesin riveissä 2017 ja 2018. Kotiturnauksessa hän palaa kuitenkin tutummalle pelipaikalle slot-laitahyökkääjäksi. Kuinka paljon pelivuosia on vielä jäljellä?

Liimataisen Jussi aloitti lajin 37-vuotiaana ja pystyi vetämään Tom Bradyn ikävuosiin asti. Periaatteessa vuosia voi olla vielä jäljellä, mutta toivottavasti Young Guns-osasto tulee ja vie pelipaikan aikaisemmin. Lajin parissa riittää kyllä kaikenlaista tekemistä vaikka ei loputtomiin pelaisikaan, mutta katsotaan downi kerrallaan missä mennään.

…That 70s show

Kasarin lasten esittely sikseen. Jyväskylässä ja eräässä sen viereisessä lähikunnassa on tällä viikolla kohistu, että Jaguars vahvistuisi kotiturnaukseen yhdellä 1970-luvulla syntyneellä pelimiehellä, tai pikemminkin peliäijällä.

Tämän Persona non gratan nimi julkistetaan kuitenkin vasta turnauspäivän aamuna muun kokoonpanon julkaisun yhteydessä. Seuraa siis kuumana Jaguarsin tiedotuskanavia ja tule katsomaan kotiturnausta lauantaina Viitaniemeen.

VAPAA PÄÄSY!

Lauantain 23.7. turnaukseen on Viitaniemeen katsojille vapaa pääsy, jonka lisäksi kioski palvelee asiakkaita. Tervetuloa kannustamaan nuoria sekä varsinkin vanhempia pelaajia Jaguarsin kotiturnausvoittoihin!

Aikataulu

Klo 10.00 Blaze – Wolves
Klo 12.00 Bulldogs – Jaguars
Klo 14.00 Bulldogs – Wolves
Klo 16.00 Blaze – Jaguars

  • Artikkelikuva: Jari Turunen