- Ajankohtaista, jaguars, miehet, nuoret

Peurakumpu Nuorten EM-kisoissa

Jyväskylä Jaguarsin miehissä tulokaskauttaan pelaava Kaapo Peurakumpu on ollut alkukaudesta Jaguars-hyökkäyksen tehokkain ase. Alkukauden neljässä ottelussa Peurakumpu on tehnyt kuusi touchdownia. Mikään uusi harrastaja tänä vuonna 17-vuotta täyttävä Peurakumpu ei kuitenkaan ole. Taustalta löytyy mm. U15-ikäluokan 7vs7 -Suomen mestaruus, jonka voittotouchdownin Peurakumpu teki Kalle Kotasen heitosta aivan ottelun lopussa.

U15-, U17- ja U19-junioriotteluiden lisäksi Peurakumpu on osallistunut Jaguars Athlete Squadiin, lajiliiton yläkoululeirityksiin sekä nuorten maajoukkueiden leirityksiin. Viime kaudella Peurakumpua ajettiin juniorimatsien lisäksi sisään miesten fyysisempiin peleihin Jaguaarien kakkosjoukue Piratesin riveissä.

-Tottakai 7vs7-futis on ihan eri asia kuin 11vs11. Kyllä viime kauden U17 ja 4. divisioona eroaa tämän kauden kakkosdivisioonasta taktisesti paljon ja myös pelinopeudessa. Myös kontakti on kovempaa miesten sarjoissa kuin junnuissa, Peurakumpu arvioi eroa aiempiin kausiin.

WR – Kaapo Peurakumpu (kuva: Hilarious Hobbit)

Tällä kaudella Peurakummun ykkösjoukkue on siis ollut miesten kakkosdivisioonassa pelaava Jaguarsin edustus, jonka lisäksi hän on päässyt pelaamaan myös Vaahteraliigaa Tampere Saintsin riveissä.

-Vaahteraliigan ja kakkosdivarin välillä on eroa varsinkin pelinopeudessa. Kaikki tilanteet tapahtuu nopeammin. Pelaajia on liigajoukkueissa enemmän, jolloin enemmistö pelaa vain yhteen suuntaan, jolloin pelaajat ovat tuoreempia koko ajan. Jenkki-importteilla on myös todella iso rooli Vaahteraliigassa niin sekin tuo eroa. Saintsissa näytönpaikat ovat olleet kannaltani aika huonoja, koska melkein kaikissa peleissä, joissa olen pelannut, pelinrakentaja on loukkaantunut eikä ole paljoa heitetty, Peurakumpu näkee.

-Tulevaisuudessa itsellä pitäisi saada kokoa ja fyysisyyttä lisää hieman. Pitkässä juoksussa tavoite on päästä pelaaman College Footballia, mutta vielä ei ole mitään tarkempia ja isompia suunnitelmia. Nyt aloittelen vasta toisen vuoden lukiossa, joten tässä on vielä muutama vuosi aikaa suunnitella, Peurakumpu kertoo.

Nuorten EM-kisat käynnissä

Suomen U19-ikäisten nuorten EM-kisaurakka alkoi toukokuussa karsintaottelulla Venäjää vastaan. Tuon ottelun Suomi voitti komeasti 69-0. Myös Peurakumpu onnistui tekemään maalin tuossa ottelussa. Peurakumpu valittiin myös lopulliseen turnausjoukkueeseen. Toinen valittu Jaguaari-kasvatti on Vaahteraliigassa pelaavaan Kuopio Steelersiin täksi kaudeksi siirtynyt Niilo Ojansivu.

Tällä viikolla alkaneiden varsinaisen turnauksen avausottelussa, joka oli samalla puolivälierä, Suomi hävisi Ranskalle. Suomen puolustus pelasi avausjaksolla vahvasti. Jere Byman aloitti Suomen pelinrakentajana ja suomalaiset pyrkivät pelaamaan enemmän hänen kuin keskushyökkääjä Nico Barrown kautta. Puoliajalle mentiin pyöreissä 0-0 lukemissa.

Toisella puoliajalla Ranska onnistui pisteiden teossa. Ensin kenttäpotkulla ja tämän jälkeen touchdownilla. Tämän jälkeen puoliajalla pelinrakentajaksi vaihdetun Jesper Korkalaisen tilastoihin kirjattiin kaksi syötönkatkoa ja Ranska meni menojaan. Lopulta ranskalaiset voittivat ottelun 30-0.

Tappio tiesi sitä, että Suomen turnaus jatkuu taistelulla sijoituksista 5-8. Torstaina Suomi kohtaa Norjan. Voitolla joukkue etenisi kamppailemaan viidennestä sijasta. Tappio tietäisi matkaa jumbofinaaliin, jossa ratkaistaisiin sijojen 7 ja 8 kohtalo.

Turnauksen jälkeen Peurakumpu nähdään Jaguarsin paidassa sunnuntaina 11.8. kun Jyväskylä kohtaa kotiottelussaaan sarjakärki Rovaniemi Nordmenin.

-Artikkelin kuva: Jari Turunen