- Ajankohtaista, featured, jaguars, nuoret

U12 JEFULIIGA synnytti jälleen uuden ikäluokan U11-nuoriin

Tänä kesänä kolmatta kertaa pelattu Jyväskylän seudun U12-JEFULIIGA rymisteltiin tänä kesänä 7 vs 7 -säännöillä. Uutta oli sarjan laajeneminen Jyväskylän ulkopuolelle Saarijärvelle.

-Saarijärven joukkueen puolesta voin puhua, että tänne saatiin kymmenisen uutta lajin harrastajaa, joista valtaosa jatkaa syksyn U11-turnauksiin ja varmasti pelaamista myös ensi kesänä. Vanhemmat ovat olleet todella tyytyväisiä, kun lapsella on ollut mahdollisuus osallistua vähän erikoisempaankin lajiin pienellä paikkakunnalla, valmentaja Tuukka Hietamäki kertoo.

Saarijärven ja Jyväskylän lisäksi Jefuliigassa pelasi nuoria jenkkifutareita ainakin Tikkakoskelta, Kannonkoskelta, Korpilahdelta ja ympäri Jyväskylää.

Paikallisessa U12-JEFULIIGAssa saadaan pelattua alkukesästä paljon otteluita ilman suuria matkakustannuksia muille turnauspaikkakunnille. Tämä on osoittautunut hyväksi formaatiksi jenkkifutiksen kokeiluun ja lajin pariin hyppäämiseen alle 12-vuotiaana.

U12-liiga pelattiin nyt kolmannen kerran.
Tämä kuva on liigan ensimmäisen vuodelta toukokuulta 2017.

-Mielestäni Jefuliiga sujui pääpiirteittäin kuten edellisetkin. Toisen ja kolmannen pelin paikkeilla homma näytti jo ihan kelpo pikkujunnujefulta ja vauhti lisääntyi vaan loppua kohden, valmentaja ja Jefuliiga-konseptin synnyttänyt Vesa Peltola arvioi. Hietamäki on samoilla linjoilla:

-Nähtiin hyviä ja tasaisia otteluita. Pelaajien yksilötaidot sekä joukkuepelaaminen kehittyivät isoin askelin viikko kerrallaan. Hyvin järjestetyt pelitapahtumat toimivat mahtavasti alustana onnistuneille otteluille ja formaatti tukee todella hyvin lajin matalan kynnyksen aloittamista. Ja nostaisin vielä, että Jefuliiga pelattiin todella hyvässä hengessä kaikkia osapuolia kunnioittaen, mikä on jenkkifutikselle hyvin ominaista.

Monen kausi jatkuu U11-turnauksilla

Suomen amerikkalaisen jalkapallon liiton valtakunnallisten juniorisarjojen U11-ikäluokassa pelataan turnausmuotoisesti, eikä joukkueiden ole pakko osallistua kaikkiin ikäluokan turnauksiin. Keskisuomalaiset keskittyvätkin alkukesästä paikallisiin matseihin, jonka jälkeen halukkaat jatkavat Jaguarsin joukkueessa lajiliiton loppukesän tai alkusyksyn turnauksiin. Talviharjoituksissa mukana olleiden petojen lisäksi U12-liigasta loppukauden toiminnassa jatkaa kahdeksan uutta peluria. Lajiliitto on vielä omalta osaltaan tukenut käytäntöä niin, että alle 12-vuotiaiden ei tarvitse maksaa pelaajalisenssiä, mikäli heillä on voimassa jonkin toisen lajin lisenssi.

-Meillä on myös U13-sarjassa jäljellä kaksi runkosarjamatsia sarjataulukon häntäpään joukkueita vastaan. Osa U11-ikäisistä pelaajista osallistuu turnausten lisäksi myös niihin, Peltola kertoo.

Jyväskylä Jaguars vs Rovaniemi Nordmen Su 11.8. klo 17.15 Viitaniemessä