- jaguars, miehet, Rookie-tarinat

“Se fiilis ei heti unohdu”

Jaguaarien Henri Talvi on hyvä esimerkki siitä, että jenkkifutiksesta löytyy pelipaikkoja pienemmillekin kavereille. Nyt 175 cm pitkä ja 80 kilogrammaa painava Talvi aloitti jenkkifutiksen parikymppisenä, vielä jonkin verran kevyempänä tulokkaana.

– Muutettuani Jyväskylään pohdin, että uusi harrastus olisi kiva. Mietin hetken, että minkä lajin voisi aloittaa vielä 20 vuotiaana, vaikka ei ole aikaisemmin kokemusta joukkuelajeista. Nopeasti löysinkin mainoksen Jaguaarien kokeilupäivästä ja päätin lähteä testaamaan, aikaisemmin BMX-pyöräilyä ja skeittausta harrastanut Talvi kertoo.

Tsemppiä tuli joka puolelta

-Kun ensimmäisen kerran kävelin Hipposhallin alakerran tekonurmelle, mietin että mihinköhän sitä on nyt lähetty. Kun alkulämmöt alkoivat huomasin, että täällähän on tosi hyvä meininki. Yläfemmoja jaeltiin vaikka olin ensimmäisissä treeneissä ja tsemppiä tuli joka puolelta.

Ensimmäisellä kaudella 2017 Jaguaarien edustusjoukkue pelasi ykkösdivisioonaa, joka on amerikkalaisvahvistuksineen kakkosdivisioonaa kovempi sarja. Näin Talven tulokaskausi sujui kehitysjoukkue Piratesin mukana. Viime kauden 2018 hän aloitti Piratesissa ja nousi myös sarjaporrasta alemmas laskeutuneen edustuksen kokoonpanoon.

– Kun pääsin viime kaudella edustuksen mukaan pelaamaan, fiilis ja halu pelata sekä olla osa tätä joukkuetta kasvoi älyttömästi.

Talven kiinniotto Lohja Lionsia vastaan viime kesältä. Kuva: Hilarious Hobbit

Parhaaksi jenkkifutismuistoksi Talvi nostaa vierasottelun Wolverines Blueta vastaan, johon Jaguaarit matkasi pienellä 16 miehen kokoonpanolla.

-Olin ensimmäistä kertaa aloittavassa kokoonpanossa ja tiukan pelin loppuminuuteilla onnistuin nappaamaan syötönkatkon. Lopulta voitimme pelin ja se fiilis ei heti unohdu!

Tulevan kauden tavoitteeksi Talvi on asettanut kehittymisen monipuolisemmaksi pelaajaksi. Entä mitä mies sanoisi pari vuotta sitten Hipposhallin alakerran portaissa kävelleelle kaverille?

-Olet vasta 20 vuotias, ihan takuuvarmasti pärjäät mukana.

-Eikä kannata turhaan miettiä että ”En tiedä lajista mitään”. En minäkään tiennyt. Enkä tiedä vieläkään kaikkea ja se on yksi iso asia, joka jutun juonesta tekee kiinnostavan. Jenkkifutis on aivan mahtava laji aloittaa vielä aikuisiässäkin.

Artikkelin kuva: Hilarious Hobbit