- Ajankohtaista, jaguars, miehet

SuperBowl – Kuka kukin on?

Muunmuassa YLE:ltä ja Helsingin Sanomilta löytyy hyvät nostot tulevan yön SuperBowlin ennakkoasetelmista ja lajiliiton tuottamalta viedeolta mahtava opastus ensi kertaa jenkkifutista katsoville, joten Jaguarsin nettitoimitus ei lähde niitä tänä vuonna toistelemaan.

Sen sijaan teemme Jaguarsin pelaajia tutuksi yleisölle SuperBowlin sankareiden kautta. Aloitetaan pelinrakentajista.

Jaguarsilla on ennenkin ollut Tom Bradya esikuvinaan pitäviä pelinrakentajia, kuten Teemu “Tikkakosken Tom Brady” Hautakangas. Samaa Bradya-fanittavaa pocket passerien (eli taskussa viihtyvien pelinrakentajien) sarjaa edustaa Mikael Taivassalo, tottakai pelinumerolla 12. Matkaa idolin meriitteihin vielä on, mutta tulevan kesän tavoitteisiin voi lukea Jaguars-miesten ja nuorten maajoukkueen pelinrakentajan paikan nappaamisen. Ikänsä puolesta 43-vuotias Brady olisi puolestaan Jaguarsissa ikinuori 43-vuotias Jussi Liimatainen.

Kansas City Chiefsin Patrick Mahomes taas on huomattavasti liikkuvampi pelinrakentaja (tai oli ainakin ennen pudotuspeleissä päähän ja varpaaseen tulleita tällejä) joka pystyy pitämään peliä elossa myös jaloillaan. Jaguarsin Akseli Syrjänen sopii tähän vertailuun vaikka pelityyli on ehkä vielä enemmän Ravensin Lamar Jacksonin kaltainen.

Chiefsin sisemmällä laitahyökkääjällä Travis Kelceltä löytyy myös alter ego Jaguarsin riveistä. Jalkansa kuntoon saanut Eetu Mälkiä on tulevalla kaudella JTownin oma Travis.

Buccaneersin Tightend Rob Gronkowskille ei löydy pelillistä vastinetta keskisuomalaisten kopista, mutta itseluottamuksessa, spontaaniudessa ja muissa luonteen piirteissä Jan Rusila on “Gronkin” kanssa samaa kaliiberia.

Jan Rusila – Kuokkalan Gronk

Molempien Super Bowl-joukkueiden laitahyökkääjistöstä voisi nostaa esiin useita tärkeitä pelaajia, kuten Kansasin Tyreek Hillin ja Tampan Chris Godwinin. Samankaltaisuutta Jaguarsin katraasta voi olla kuitenkin vaikea löytää. Buccaneersin Mike Evans viileettää kuitenkin laidallaan hyvin samanoloisesti, kuin Mikkeli Bouncersista Suomen Ateenaan muuttanut, yhden käden koppeja poimiva Teemu Puukka.

Tampa Bay Buccaneersin puolustuksen endinä hääräävältä pitkäkätiseltä Jason Pierre-Paulilta löytyy Super Bowl-sormus NY Giantsin riveistä. Jaguaarien Pierre-Paul on selkeästi samalla paikalla pelaava, pitkä ja ulottuva Jesse Ringborg.

Seuran equipment managerinakin toimivalla, Jaguarsin sentterillä Tatu Tuomisella riittää välillä kiirettä. Kansasin riveissä pelaavalla kollegalla Daniel Kilgorella tulee myös välillä hoppu, eikä aina vain puolustajien kanssa. Viime viikonlopulla mies hälytettiin koronatestiin kesken hiustenleikkuun. Toisaalta Tatun ulkoisessa habituksessa on aika paljon samaa kuin Chiefsin Mike Remmersissä.

Hyökkäyksen linjan muut look-a-liket löytyvät Buccaneersin osastolta. Matti Niemi blokkaa kuin Ali Marpet ja Vilho Bernitz puskee kuin Donovan Smith.

Kansas Cityn puolustuksen nose tackle Vita Vea puolestaan muistuttaa kovasti Jaguars-puolustuksen härkää Miguel Mäkistä.

Ja tottakai – Chiefsin päävalmentaja master mindilta, Andy Reidillä löytyy sivurajalta oma verrokki, Jaguarsin päävalmentaja Jussi Kangas.

Jos SuperBowlin aikana jenkkifutis puraisee ja haluat kokeilla lajia, tsekkaa seuran yhteystiedot ja ota yhteyttä joukkueidemme valmentajiin tai joukkueenjohtajiin.