- Ajankohtaista

Venoms ja Rymypojat kohtaava JFL-finaalissa la 14.3.

Kuten ennakoissa povattin, paransi Venoms otteitaan toiselle kierrokselle mentäessä. Sunnuntain avausottelussa Renegadesilla oli vaikeuksia saada hyökkäyksessään mitään aikaseksi Venomsia vastaan. Juoksupelissä jaardit olivat tiukassa ja heittopelissä joukkue sai aikaiseksi vain yksittäisiä onnistumisia. Mathias Suutarin johtama Venoms-hyökkäys onnistui maalinteossa kolmesti. Touchdownien lisäksi joukkue onnistui kertaalleen kahden lisäpisteen yrityksessä ja pakotti kertaalleen Renegadesin omaan maaliin. Näin pisteet Venomsille puhtaalla 22-0 voitolla.

Venoms-pelinrakentaja Mathias Suutari sai hyökkäyslinjaltaan hyvät aloitussyötöt ja riittävästi heittoaikaa. Ero avauskierroksen esitykseen oli suuri kummallakin puolen palloa.

-Linjassa paransimme selkeästi molempiin suuntiin, Suutari arvioi joukkueensa onnistumisia.

Venomsin dominointi jatkui toisessa ottelussa

Voittokulku jatkui seuraavassa ottelussa Rymypoikia vastaan. Rymypojat pyristelivät eteen päin juoksuilla kahdella ensimmäisellä hyökkäysdraivilla, mutta tämän jälkeen Pulkkisen kiertopeleihin hyvin valmistautunut puolustus sekä Rymypoikien omat virheet käänsivät vaakakupin selvästi Venomsin eduksi. Kierroksen MVP:ksi voidaan nimetä Joonas Bjöörninen, joka nappasi kierroksella hyökkäyksessä yhden touchdownin ja nappasi puolustuksen puolella kaksi syötönkatkoa.

Venoms-puolustus piti avauskierroksella loistaneen RB Onni Pulkkisen #57 hyvin aisoissa. Hyvä puolustus ja Rymypoikien omat virheet käänsivät ottelun selkeästi Venomsille.

Hyvin pelanneen puolustuksen lisäksi Venomsin onnistujia olivat keskushyökkääjä Matias Hämäläinen sekä joukkueen laitahyökkääjistö. Yhteensä joukkue tehtaili Rymypoikia vastaan peräti 30 pistettä. Rymypojat eivät saaneet hyökkäyksessä onnistumisia juurikaan paria avausvuoroa lukuunottamatta. Aivan ottelun lopussa joukkue oli tehdä kavennusosuman, mutta sen jäätyä haaveeksi, Venomsille kirjattiin komea 30-0 voitto.

Illan ottelusta muodostui jännitysnäytelmä

Illan ottelu Renegadesin ja Rymypoikien välillä muodostui trilleriksi. Rymypojat karkasivat ottelussa ensin 14-0 johtoon, kun Onni Pulkkinen juoksi Pele Volasen syötönkatkon jälkeen pallon maaliin asti ja puolustuksen linjassa pelannut Elias Mäkinen vei Renegadesin rähmäämän pallon endzonelle

Tämän jälkeen Renegades-hyökkäys sai kuitenkin konettaan käyntiin. Mikael Taivassalo tavoitti heitoillaan etenkin Veeti Vehkalaa, joka oli vei Renegadesia eteen päin useilla pitkillä kopeilla. Myös Niko Ollikan juoksut kulkivat hyvin. Kun Rymypojat töhilivät vielä yhden oman maalin, oli matsi yht’äkkiä tasalukemissa 14-14.

Seuraavaksi keskushyökkääjä Pulkkinen puhkaisi Renegades-puolustuksen vielä kertaalleen ja vei Rymypojat 20-14 johtoon. Ottelu oli kuitenkin kaikkea muuta kuin ohi. Kun peliaikaa oli jäljellä kaksi minuuttia, Renegades tuli ja tasoitti ottelun 20-20 lukemiin.

Rymypoikien viimeinen hyökkäysvuoro pysähtyi hieman puolen kentän paremmalla puolella ja koska JFL:n sääntökirjassa ei ole varauduttu tasapeleihin ja pelikellon lisäksi Hipposhallin kenttävuoro alkoi uhkaavasti kulua kohti loppuaan, päätti Roughboys lähteä pelaamaan vielä neljännellä yrityksellä. Uudet yritykset jäivät kuitenkin saamatta ja pelikelloon jäi 37 sekuntia. Renegadesin hermot ja kellonkäyttötaidot pitivät tiukassa paikassa ja joukkue onnistui vielä iskemään voittomaalin ennen päätösvihellystä. Lisäpistejuoksussakin Renegades onnistui keskushyökkääjä Niko Ollikan hypätessä puolustajan ylitse maalialuuelle. Rymypojilla jäi kelloon aikaa 15 sekuntia, mutta niillä se aikaiseksi vain yhden lyhyen heittopelin. Thrilleri siis Renegadesille lukemin 28-20.

Renegades nappasi 28-20 voiton illan jännitysnäytelmässä.

Toisen kierrosten tulosten myötä JFL:ssä päädyttiin mielenkiintoiseen tilanteeseen, jossa kaikki joukkueet pelasivat ristiin voittamalla toisensa kertaalleen ja samalla myös häviten toisilleen kertaalleen.

Keskinäisten otteluiden mennessä ristiin, päädyttiin tarkastelemaan joukkueiden maalieroja. Siinä Venoms pärjäsi toisen kierroksen komeiden tulosten ansiosta parhaiten ja toiseksi finaalijoukkueeksi selvisi aavistuksen sensaatiomaisesti Rymypojat.

JoukkueVoitotTappiotTehdytPäästetytMaaliero
Venoms22806416
Rymypojat229090+-0
Renegades227290– 18

Venoms ja Rymypojat etenevät siis lauantaina 14.3. klo 18.30 Killerin kuplassa pelattavaan JFL:n ensimmäiseen finaaliin BeastBowl I-otteluun ja draftaavat riveihinsä runkosarjan viimeiseksi jääneen Renegadesin pelaajat. Rymypoikien pelaajavalmentaja Mikko Punkari ilmoitti heti runkosarjan päätyttyä värväävänsä ensimmäisellä kierroksella Renegadesin pelinrakentaja Mikael Taivassalon ja siirtyvänsä itse koordinaattorin rooliin. Muista varauksista JFL uutisoinee viimeistään perjantaina 13.3.